Trusou biserica

Lista articolelor despre trusou biserica pe AflaCum.ro

Articole despre trusou biserica

Citeste cele mai noi articole despre trusou biserica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre trusou biserica, pe AflaCum.ro!

Daca urmeaza sa fii nasa de botez a unei fetite sau a unui baietel, trebuie sa stii ce trusouri botez se poarta in 2019, cum sa alegi un set biserica, dar si rolul trusoului in cadrul slujbei religioase.

Alaturi de un rand de hainute noi, cruciulite si lumanare botez, parintii spirituali ai unui copilas ce urmeaza sa fie crestinat trebuie sa pregateasca si un trusou botez.

De regula, trusoul pentru biserica trebuie sa contina un prosop din bumbac si un sapun pentru preot, o sticluta pentru mir, dar si cateva lucrusoare pentru bebelus: prosop, panza de mir, paturica din stofa si o panglica de botez. Optional, trusoul poate contine si o cutiuta pentru prima suvita de par a bebelusului.

Nasii sunt parintii spirituali ai unui copilas, iar acestia au datoria sa cumpere pentru finutul sau finuta lor cateva lucruri esentiale pentru botez. In primul rand, nasii bebelusului platesc preotul sau preotii care oficiaza ceremonia de botez. Taxa difera de la o biserica la alta, dar in mod obisnuit suma este de 200-300 lei.

Cu exceptia acestei taxe bisericesti, nasii cumpara la botez urmatoarele articole:

- trusou pentru botez. In mod obisnuit, trusoul pentru biserica este compus din: doua prosoape bumbac (unul pentru preot si altul mai mare pentru bebelus), sapun pentru preot, paturica bebelus, sticluta de mir, panza de mir sau fasa din bumbac. Setul de botez poate sa cuprinda si o cutiuta pentru prima suvita.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.