Trusou

Lista articolelor despre trusou pe AflaCum.ro

Articole despre trusou

Citeste cele mai noi articole despre trusou publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre trusou, pe AflaCum.ro!

Pentru un botez de poveste, parintii spirituali ai unui copilas trebuie sa cumpere nu doar lumanarea de botez, ci si trusoul. Iata ce contine un trusou botez complet:

- un prosop micut din bumbac pentru preot. Simbolic, preotul care oficiaza ceremonia religioasa se spala pe maini inainte de procesiune si se sterge cu prosopul.

- sapun pentru preot ce poate fi ambalat intr-un saculet din organza sau legat cu o panglica. Sapunul are un rol similar cu prosopul, fiind folosit pentru spalarea mainilor inainte de botez.

Fie ca esti mama unui bebelus, fie ca esti nasa de botez, este esential sa stii ce trebuie sa contina trusoul de botez si care este rolul fiecarui articol din trusou in parte.

Un trusou de botez trebuie sa contina obligatoriu un prosop mic si un sapun pe care le foloseste preotul in mod simbolic inainte de slujba religioasa, dar si cateva articole pentru bebelus, cum ar fi prosop mare, panza de mir si fasa. Dupa ce copilul este scos din cristelnita, acesta va fi sters cu un prosop mare din bumbac, dupa care este asezat pe panza de mir si infasat.

De asemenea, trusoul mai trebuie sa contina si o sticluta in care se pune ulei sfintit. O parte din mir va fi folosit la biserica de catre de preot pentru mirungerea bebelusului, iar ceea ce ramane in sticluta va fi folosit acasa dupa botez de catre nasa, la prima baita a copilului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.