Umiditate casa, ficus

Lista articolelor despre umiditate casa si ficus pe AflaCum.ro

Articole despre umiditate casa si ficus

Citeste cele mai noi articole despre umiditate casa si ficus publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre umiditate casa si ficus, pe AflaCum.ro!

Plantele de interior nu reprezinta doar elemente decorative, asa cum multi oameni cred. Mai important, ele imbunatatesc microclimatul din case, stabilizand nivelul de umiditate din aer si oferind oxigen.

Iti prezentam, astazi, zece plante minunate, care ajuta la imbunatatirea microclimatului din casa ta.

CINCI PLANTE CE REDUC UMIDITATEA

Ficusul este una dintre cele mai iubite plante de interior, deoarece schimba estetica locuintei, dar si purifica aerul. La capitolul ingrijire, e destul de pretentios. Se poate imbolnavi din cauza lipsei de lumina, a curentilor reci, a prafului sau a excesului de apa in timpul iernii.

Ficusul are capacitatea de a purifica aerul, scazand cu 50% concentratia de formaldehida si cu 30% de benzen dintr-o camera, intr-o singura zi. Cel putin asa indica un studiu al specialistilor de la NASA. Asadar, ar fi bine sa ai macar un ficus in casa. Astazi, ne-am propus sa iti aratam cum poti inmulti aceasta planta minunata:

- inmultirea se face prin butasi confectionati din portiuni de ramuri cu 2-3 frunze sau din varfuri de ramuri cu 2-3 frunze (15-20 cm).

Multi romani inca mai usuca hainele pe caloriferele calde, nestiind sau ignorand faptul ca acest obicei e un pericol pentru sanatate. Despre ce este vorba, mai exact? Va explicam in cele ce urmeaza.

Riscuri. Prin uscarea hainelor pe calorifer poti raspandi mucegaiul in casa! Iar aceste ciuperci iti pot imbolnavi incet si sigur organismul! Infectiile respiratorii si pulmonare sunt principalele afectiuni pe care ti le poate transmite mucegaiul.

Probleme mai mari au pacientii cu astm(tuse si dificultati de respiratie). In cazul persoanelor cu un sistem imunitar slabit, cum ar fi pacientii cu cancer tratati cu chimioterapie si pacientii cu SIDA cat si cei cu boli autoimune, ciuperca respectiva poate provoca aspergiloza pulmonara. Este o afectiune care poate provoca leziuni pulmonare incurabile si uneori fatale .

Ficusul este o planta tropicala de interior, care are nevoie de ingrijiri speciale, pentru a se putea dezvolta in mod corespunzator.

Iata cum trebuie ingrijit un ficus:

Puneti ficusul intr-un loc bine iluminat, pentru a se putea bucura de soare 12-13 ore pe zi. Acest tip de planta nu se multumeste cu lumina artificiala, asadar cumparati o lampa speciala pentru plante, pentru a o folosi pe timp de iarna.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.