Vacanta mures, vacanta mures

Lista articolelor despre vacanta mures si vacanta mures pe AflaCum.ro

Articole despre vacanta mures si vacanta mures

Citeste cele mai noi articole despre vacanta mures si vacanta mures publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vacanta mures si vacanta mures, pe AflaCum.ro!

Calatoria noastra prin tara continua! Ajungem , astazi, in judetul Mures, acolo unde romanii, maghiarii si sasii convietuiesc, creand un mix de traditii, pe care suntem singuri ca vei dori sa le cunosti. Asadar, daca ai hotarat sa mergi in vacanta in aceasta zona superba, iata care sunt principalele atractii.

Obiective turistice in Mures:

Sighisoara este locul perfect pentru amatorii de istorie. Orasul reprezinta unul dintre putinele cetati medievale care inca sunt locuite din Europa. Sighisoara se afla la 55 km de Targu Mures si la 120 km de Brasov. Una dintre legendele locului spune ca in cetate a locuit tatal lui Vlad Tepes, Vlad Dracul. Cetatea este construita pe 2 nivele de catre colonistii sasi in secolul al XII-lea. Pe primul nivel, au fost amplasate casele, turnurile breslelor mestesugaresti si zidurile inalte de14 metri. La al doilea nivel, poti merge si pe Scara Scolarilor, pentru a ajunge la Biserica din Deal, la cimitirul vechi si la Scoala de aici. Daca te nimeresti la final de iulie in Sighisoara(27-29), vei putea sa participi la celebrul Festival Medeval.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.