Obiective turistice

Lista articolelor despre obiective turistice pe AflaCum.ro

Articole despre obiective turistice

Citeste cele mai noi articole despre obiective turistice publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre obiective turistice, pe AflaCum.ro!

Judetul Teleorman e situat in sudul Romaniei si face parte din regiunea istorica Muntenia. Teleormanul e si teritoriu de granita. Romania e despartita de Bulgaria, in aceasta zona, prin intermediul Dunarii. Exista aici o multime de monumente istorice , cetati medievale, conace, dar si cateva rezervatii naturale ce impresioneaza. Asadar, o multime de motive sa vizitati Teleormanul!

Alexandria. Incepem calatoria noastra cu orasul de resedinta al judetului Teleorman – Alexandria. Desi vorbim despre un oras relativ nou(intemeiat in secolul al XIX-lea), aici au fost gasit urme ale locuirii inca din paleolitic! Alexandria a fost locuita permanent chiar si in Evul Mediu sau in perioada daco-romana! Poti vizita in oras: Muzeul Judetean Teleorman, catedrala Sfantul Alexandru(aici e inmormantat domnitorul Alexandru Dimitrie Ghica, fondatorul orasului), monumentul ridicat in memoria taranilor ucisi in timpul Rascoalei din 1907, monumentult dedicat eroilor morti in timpul Primului Razboi Mondial.

Turnu Magurele a reprezentat un important port din Lunca Dunarii. Orasul dateaza inca din epoca romana. Turnu Magurele a fost intesat de cetati inca din perioada romana. Pe ruinele vechilor cetati a fost ridicata o noua cetate, in timpul domniei lui Mircea cel Batran. Azi, se mai pot vedea o parte din zidurile cetatii medievale. De asemenea, legendele spun ca sub poarta cetatii exista un tunel vechi de peste 2.000 de ani, caree leaga cele doua maluri ale Dunarii.

Judetul Suceava este situat in regiunea istorica Bucovina, fiind considerat de multi romani si nu numai unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Aici, istoria si traditiile se intrepatrund perfect intr-o tesatura de obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi!

Obiective turistice in Suceava:

Suceava. Incepem periplul nostru prin orasul de resedinta al judetului. Suceava este unul dintre vechile orase din nord-estul tarii. S-au gasit in zona dovezi ale locuirii sale inca din perioada paleoliticului! Daca ajungi in oras nu rata obiective precum: Casa Memoriala Simion Florea Marian, Ruinele Palatului Domnesc si statuile lui Stefan cel Mare si Petru Musat, Complexul medieval Zamca, Muzeul Satului Bucovinean, Manastirea Zamca, Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, Planetariul si Parcul Central.

Mergem, astazi, in centrul tarii, pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase judete ale Romaniei: Sibiu sau Hermannstadt, asa cum il numesc sasii din zona.

Centrul vechi este considerat de multi romani si nu numai unul dintre cele mai frumoase astfel de centre din Romania. Vei regasi aici aproape intreaga istorie a orasului. Nu rata Pasajul Scarilor, cel care face legatura dintre Orasul de Jos si Orasul de Sus. A fost construit in secolul al XIV-lea! Pentru a surprinde cat mai bine frumusetea locui, inchiriaza o bicicleta si plimba-te incet, vizitand Piata Mica, Podul Minciunilor sau Parcul Natural Dumbrava Sibiului. Aici se afla si cel mai mare muzeu in aer liber, Muzeul Astra.

Palatul Brukenthal a fost construit in secolul al XVIII-lea la poalele Muntilor Carpati, in Avrig. Conacul reprezenta resedinta de vara a guvernatorului Samuel von Brukenthal. Gasesti minunatia arhitectonica la 20 km de municipiul Sibiu.

Periplul nostru prin eterna si fascinanta Romanie continua. Poposim, astazi, in Salaj, judetul care se suprapune pe Platforma Somesana. Vei avea parte de o calatorie scurta, dar intensa, pe meleaguri stravechi.

Muntii Meses. Salajul e dominat de dealuri si depresiuni, insa regasim aici si o parte din Apuseni. Muntii Semes, mai exact, deloc inalti, dar cu carari si pajisti reconfortante. Cel mai inalt punct este in Varful Magura Priei( 996 metri).

Baile Boghis propun turistilor ape termale ce pot atinge si 42 grade Celsius. Nu doar apele mineralizate sunt o atractie pentru cei care vor sa vindece diverse afectiuni, ci si namolul care ajuta in tratarea reumatismului. Gasesti locul de o liniste aparte in Depresiunea Barcaului.

Judetul Satu Mare face parte din regiunea istorica Maramures, fiind un judet de granita. Aici, convietuiesc romani, maghiari svabi, romi si ucrainieni. Astfel, diversitatea de traditii e la ea acasa in Satu Mare; traditii transmise cu atentie din generatie in generatie.

Obiective turistice in Satu Mare:

Satu Mare. Incepem cu resedinta de judet: orasul Satu Mare. Muzeul Judetean, Muzeul de Arta, Biserica Reformata cu lanturi, Biserica Romano-Catolica (1844), Templul Mare (lacasul de cult evreiesc), Turnul Pompierilor (construit in perioada 1903-1904), dar si alte obiective interesante te asteapta sa le vizitezi!

Continuam periplul nostru prin Romania si ne oprim, azi, in judetul Olt, unul dintre cele mai bogate judete din sudul tarii in privinta obiectivelor istorice si culturale. Veti regasi, aici, vestigii arheologice ce dateaza din preistorie, case memoriale ale unor personalitati marcante , dar si minunate lacasuri de cult.

Obiective turistice in Olt:

Cetatea Sucidava se afla la 5 km distanta de Corabia. Constructia romana te va fermeca. Vei putea vedea , aici, Fantana Secreta, un exemplar unicat prin modul de constructie, dar si ruinele unei bazilici crestine, inconjurata de ziduri groase din piatra. Constructia dateaza din timpul imperiului bizantin, atunci cand castrul roman a fost refacut de catre imparatul Iustinian, intre 527 si 535.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Calatoria noastra prin tara continua! Ajungem , astazi, in judetul Mures, acolo unde romanii, maghiarii si sasii...
Mergem, astazi, sud-vestul tarii, in judetul Mehedinti, acolo unde Dunarea creeaza un peisaj de vis si ne...
Periplul nostru prin locurile de basm ale Romaniei continua in judetul Maramures, una dintre cele mai frumoase...
Judetul Ilfov se afla in sud-estul Romaniei, invecindandu-se cu judetele Dambovita, Prahova, Ialomita, Calarasi, Teleorman, dar si...
Ialomita este una dintre cele mai vechi asezari locuite de pe teritoriul Romaniei. Situat in Campia Baraganului,...
Continuam periplul nostru prin judetele Romaniei si ajungem, azi, in nord-vest, la Iasi, inima Moldovei si unul...