Vehicul

Lista articolelor despre vehicul pe AflaCum.ro

Articole despre vehicul

Citeste cele mai noi articole despre vehicul publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vehicul, pe AflaCum.ro!

Cutremurele sunt unele dintre cele mai distrugatoarea dezastre naturale.

Acestea se produc mai ales la marginea placilor tectonice, insa restul zonelor sunt la fel de predispuse. Cutremurele nu pot fi prezise, insa sansele de supravietuire sunt mult mai mari, daca va pregatiti dinainte si daca stiti ce trebuie sa faceti cand are loc un cutremur.

Daca sunteti intr-un vehicul: Opriti cat de repede si ramaneti in vehicul. Nu opriti sub sau langa cladiri, copaci, pasari sau cabluri de inalta tensiune, deoarece acestea pot sa cada peste vehicul.  Ramaneti asezati in masina, pana trece cutremurul. Masinile sunt facute din metal si acesta va va proteja de lucrurile care cad. Singura exceptie este atunci cand masina se afla intr-un garaj supraetajat, caz in care trebuie sa iesiti imediat din masina, deoarece metalul nu va va proteja de betonul, care poata sa cada peste ea.

Cutremurele apar mai frecvent decat crezi.

Unele cutremure sunt prea slabe pentru a fi simtite, dar sunt riscuri de zi cu zi, cu toate acestea. Daca locuiti in zone predispuse cutremurelor, pregatirea este cheia supravietuirii, in special in fata unui cutremur puternic.

Pregatiti de urgenta. Ar trebui sa pastrezi un rucsac de urgenta pentru cutremur, care include apa imbuteliata, conserve, bateri noi, lanterne, combustibil (pentru generatoare sau incalzitoar de petrol), chibrituri, lumanari, niste haine, paturi, lenjerie de pat si o trusa de prim ajutor bine aprovizionata cu un fluier pentru a semnala ajutor. Aceste bunuri vor fi de asemenea folositoare pentru alte conditii meteorologice extreme.

Aderenta cauciucurilor pe carosabil este de 100%, in conditii optime de drum, insa daca soseaua este umeda acest lucru se schimba.

Derapajul survine atunci cand intre rotile masinii si carosabil apare un strat de apa, ce poate duce la pierderea controlului asupra masinii, lucru ce poate fi extrem de periculos si de infricosator.

Iata cum puteti preveni si controla derapajul:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.