Ventilatie

Lista articolelor despre ventilatie pe AflaCum.ro

Articole despre ventilatie

Citeste cele mai noi articole despre ventilatie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ventilatie, pe AflaCum.ro!

Respiratia gura la gura (ventilatia artificiala) este o procedura de prim ajutor care, folosita in combinatie cu masajul cardiac sau singura, poate salva viata unui pacient aflat in stop cardio respirator.

Aceasta tehnica poate fi efectuata de persoane fara pregatire medicala, atat timp cat se respecta urmatoarele reguli:

Verificati daca victima este inconstienta si daca respira! In general ventilatia artificiala este folosita in cazul pacientilor inconstienti si care nu respira, asa ca primul pas este sa verificati daca victima si-a pierdut cunostinta. Apoi uitati-va daca pieptul victimei se misca sau apropiati-va obrazul de gura pacientului si incercati sa simtiti expiratia. Daca individul este inconstient si nu respira, trebuie sa incepeti respiratia gura la gura.

Organizarea unui camping pe vreme ploioasa este o adevarata aventura pentru turistii care se cazeaza in corturi. Daca tabara este amplasata intr-o zona unde ploua frecvent, excursia se poate transforma intr-o experienta neplacuta atunci cand apa se infiltreaza in corturi si formeaza balti veritabile. Vantul puternic si ploaia de lunga durata slabesc rezistenta cortului si in loc sa te bucuri de o vacanta de neuitat, campingul in ploaie te face sa te simti mizerabil si la propriu si la figurat.

Si totusi, ca sa profiti de focurile de tabara si sa te bucuri de excursie, iata un mic ghid care te va invata pas cu pas ce masuri sa iei pe durata unei vacante petrecute  in cort, chiar si atunci cand ploaia isi face de cap.

Alege anticipat locatia de camping. Ia in considerare clima si conditiile atmosferice prezente in intervalul fixat pentru excursie. Imbraca-te adecvat si nu uita sa asculti prognoza meteo chiar inainte sa iti pregatesti bagajele. Incearca sa pleci in sezonul cald, cand sansele de precipitatii sunt reduse.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.