Vizionare tv

Lista articolelor despre vizionare tv pe AflaCum.ro

Articole despre vizionare tv

Citeste cele mai noi articole despre vizionare tv publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vizionare tv, pe AflaCum.ro!

 Binge-watching-ul( numit si binge-viewing sau maraton de vizionare) reprezinta practica vizionarii de divertisment sau continut informational pentru o perioada de timp prelungita, de obicei o singura emisiune de televiziune(documentar, serial etc). Platformele de streaming sunt la mare cautare in intreaga lume. In Romania, au aparut de cativa ani, fiind primite in mod pozitiv de catre romani. Astfel, platforme precum Netflix, Hbo Go, Disney + sau Prime Video ofera filme si seriale din belsug. Motiv pentru care binge-watching-ul este o practica des intalnita si la noi. Sa vedem, insa, care sunt avantajele si dezavantajele binge-watching. 

Avantajele bing-watching(vizionarii prelungite):

1. Ofera un nivel natural. Binge-watching-ul este o activitate palcuta pentru creier, care , in perioada vizionarii unui serial, spre exemplu, produce dopamina. Aceasta substanta ajuta la crearea unor sentimente de placere si de recompensa. Astfel se explica de ce multi dintre noi vizionam si cate un sezon intreg din serialul preferat. 

2. Ne permite sa simtim emotie. Multi dintre noi intram in pielea personajului favorit ditr-un film. Ne bucuram alaturi de acesta, ne intristam si uneori chair si plangem cand acesta sufera. 
Binge-wathcing-ul este , de fapt, o forma de transport narativ, perioada in care urmaritoruli se cufunda intr-o poveste ce pare atat de reala. Intriga, actoria si muzica contribuie la o experienta emotionala puternica, declansandu-ne sentimente diverse.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.