Zgomot

Lista articolelor despre zgomot pe AflaCum.ro

Articole despre zgomot

Citeste cele mai noi articole despre zgomot publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zgomot, pe AflaCum.ro!

Poluare - un cuvant pe buzele majoritatii oamenilor in societatea moderna. Cei mai multi dintre noi, ne temem de poluarea fizica, cea cu substante nocive. Din pacate, nu e singura forma de poluare. Poluarea acustica(sonora, fonica) este, de multe ori, la fel de periculoasa.

Conform ultimelor studii, poluarea acustica are o influenta nefasta asupra sanatatii fizice, dar si psihice. Copii sunt cei mai expusi, existand pericolul sa le fie afectata dezvoltarea.

Poluarea fonica este evident mult mai mare in zonele urbane, insa nici in zonele rurale, la tara, asa cum le place romanilor sa spuna, nu esti ferit de aceasta problema. Telefonul, PC-ul si alte aparaturi moderne pot perturba viata oricui! Sigur, esti norocos ca poti limita sau chiar anihila acest tip de poluare. In schimb, pe cea de la oras nu o poti inlatura!

Tinitusul este definit ca si perceptia unor sunete, fara existenta unui zgomot extern, care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume, avand diferite simptome, cauze si putand fi tratat in mod natural.

In primul rand trebuie sa intelegeti exact cum se manifesta Tinitusul. Acesta reprezinta sunetul din ureche asemanator unui tarait, aparut fara a exista un zgomot sonor. Sunetul poate mima zgomote precum zumzet, taraituri, clicuri, fluieraturi, zanganituri sau suieraturi.

Factorii de risc pentru Tinitus sunt urmatorii:
o Varsta (persoanele intre 60 si 69 de ani sunt cele mai predispuse);
o Genul;
o Serviciul militar (expunerea la zgomote puternice – explozii, arme, masinarii);
o Locurile de munca cu expunere la zgomote puternice;
o Ascultarea muzicii la maxim;
o Expunerea la zgomote puternice ( la munca sau in timpul liber);
o Experimentarea in trecut a depresiei, anxietatii sau a bolii obsesiv-compulsive.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.