Zile libere

Lista articolelor despre zile libere pe AflaCum.ro

Articole despre zile libere

Citeste cele mai noi articole despre zile libere publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zile libere, pe AflaCum.ro!

2024 nu este chiar cel mai potrivit an pentru relaxare! Ne referim la relaxarea in zilele legale, adica in sarbatorile care aduc zile libere pentru romani. De ce? Pentru ca anumite sarbatori legale pica in weekend, suprapunandu-se astfel peste zile care erau deja libere. Este cazul, de exemplu, al zilelor de 6 si 7 ianuarie(Boboteaza si Sfantul Ion), care, desi au devenit nelucratoare din acest an, pica sambata si duminica...

Zile libere 2024. Sarbatori legale:

- 1 ianuarie (luni) – Anul Nou;

Sfarsitul de an aduce mai multa bucurie in casele romanilor! Si asta pentru ca liberele de sarbatori se vor lega ideal. Practic, va fi o minivacanta de Craciun, adica patru zile. Intamplarea fericita face ca 25 decembrie sa pice intr-o zi de luni, iar prima si a doua zi de Craciun sunt zile libere prin lege.

Nu doar de Craciun romanii au 4 zile libere. Situatia se repeta de Revelion: week-end-ul se leaga de 1 si 2 ianuarie, zile libere de la stat.

De asemenea, Sfantul Andrei(pica joi) si 1 Decembrie(vineri) sunt sarbatori legale si devin astfel zile nelucratoare.

Romanii vor avea 14 zile libere legale, acordate de stat pentru 2017. Mai jos ai lista cu zilele in care angajatorii, atat din mediul public cat si din cel privat, au obligatia de a le da liber salariatilor.

Anul nou:

-1 Ianuarie 2017(Duminica);

Vacantele reusite nu implica neaparat compania altor persoane. Puteti sa va bucurati de o zi libera sau de o saptamana de concediu si de unul singur, dupa cum urmeaza:

Faceti lucrurile cu calm dimineata. Treziti-va la o ora potrivita, luati un mic dejun copios, savurati in tihna o cana de cafea sau de ceai sau iesiti in oras sa luati micul dejun, pentru a va rasfata.

Dormiti in timpul zilei, pentru a va odihni si a va relaxa. 

In 2015 angajatii din sectorul public vor avea parta de 13 zile libere legale stabilite prin Codul Muncii.

Dintre acestea, numai opt zile pica in cursul saptamanii, iar celelalte cinci sunt zile de week-end. Incepand cu 2015 este declarata zi nelucratoare si 24 ianuarie (Ziua unirii Principatelor Unite).

Iata calendarul zilelor libere legale din 2015: