Cum sa tunzi un piersic?

Cum sa tunzi un piersic?

Sa stii cum sa tunzi (emondezi) un piersic in mod corespunzator este esential pentru dezvoltarea plantei.

Tunderea piersicului tau ajuta la obtinerea celor mai mari fructe si celei mai bune recolte. Din fericire, sa inveti sa emondezi un piersic este usor si te va conduce catre cea mai suculenta recolta de piersici de pana acum.

Metoda 1:  Notiuni de baza despre emondare

- Emondeaza-ti piersicii pentru a-i ajuta sa creasca. Acest lucru poate parea suprinzator dar este de fapt incredibil de benefic pentru dezvoltarea piersicilor.

- Emondarea piersicilor produce o noua crestere care la randul sau, produce mai multe fructe. Prin urmare, taierea produce o recolta mai mare in timp.

- Piersicii trebuie sa fie deschisi catre lumina soarelui deoarece crengile umbrite nu vor produce prea multe fructe. Taierea lor le va deschide pe toate catre soare.

- Inlaturarea partilor moarte ale pomului este necesara pentru ca noi crengi sa creasca.

- Daca intentionezi sa stropesti pomul cu pesticide, emondarea permite o acoperire egala a intregii plante.


Invata cand sa tai crengile. Este bine sa emondezi piersicii la inceput de primavara, dupa ultimul val mare de frig al iernii. Evita sa tai crengile pe vreme foarte rece deoarece acest lucru poate reduce rezistenta copacului la rece si productia totala de fructe.

Pagina 1/8

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Taierea / tunderea copacilor sau emondarea stimuleaza cresterea, imbunatateste productia de fructe si da pomului forma unui...
Daca esti novice in ale gradinaritului, alegerea si plantarea pomilor fructiferi se numara printre lucrurile care intereseaza...
Trandafirii de gradina sunt un decor minunat pentru o incapere sau pot constitui un cadou ideal. Iata...