Cum sa ai grija de plantele din casa. Te ajuta scortisoara

Cum sa ai grija de plantele din casa. Te ajuta scortisoara

Scortisoara nu lipseste din casa niciunei gospodine! Aroma si proprietatile sale formidabile pentru sanatate o fac indispensabila din bucatarie. Trebuie sa stii, insa, ca acest minunat condiment poate fi folosit cu succes si pentru ingrijirea plantelor!

Cum sa utilizezi scortisoara in beneficiul plantelor:

1. Cresterea. Cand doresti sa sa plantezi butasi, nu folosi chimicale pentru a stimula hormonii de inradacinare. Aplica pudra de scortisoara pe tijele rasadurilor pe care vrei sa le plantezi. Scortisoara este eficienta si nu costa mult.

2. Indepartarea insectelor. O intrebuintare ideala pentru gradina, dar si pentru interior.. Furnicile nu suporta scortisoara, asa ca vor disparea rapid din zona. In cazul plantelor de interior, trebuie sa presari scortisoara pe solul din ghiveci, iar danatorii o vor lua la sanatoasa.

3. Eliminarea mucegaiului. Daca observi urme de mucegai sau de ciuperci pe plantele tale, imprastie putina scortisoara macinata pentru a preveni dezvoltarea si reproducerea acestor organisme nocive.

4. Sanatatea semintelor. Scortisoara previne infectarea semintelor cu fungi sau bacterii periculoase din sol. Presar acest condiment pe sol pentru a te asigura ca semintele nu se vor infesta.

5. Vindecarea plantelor rupte. Ai lezat planta favorita in timp ce eliminai buruiana? Ai lasast-o fara prea multe frunze cand ai curatat-o? Nu e chiar dramatic! O poti vindeca prin intermediul scortisoarei. Aceasta previne dezvoltarea bolilor, sustinand vindecarea naturala a plantelor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nimeni nu isi propune sa omoare o planta de apartament. Totusi, cele mai multe plante de acest...
Plantele de interior sau de apartament, asa cum le mai cunoastem, au nevoie de ingrijire, chiar daca...
Plantele au nevoie de ingrijire speciala, in functie de specie, de anotimp si de conditii. Exista, insa,...