Cum sa construiesti o casa cu doar 1 000 lei

Cum sa construiesti o casa cu doar 1 000 lei

Construirea unei case in Romania nu e la indemana oricui. E nevoie de pricepere si, mai ales, de multi bani. Asta, in general. Pentru ca exista, totusi, o solutie inedita de a ridica o casa cu doar 1000-1200 lei!

Poate parea o gluma, dar poti construi o casa cu 250-270 dolari. A demonstrat-o un englez din Oxfordshire. Michael Buck, un fost profesor de arta, a reusit perfomanta sa ridice o casa, ce-i drept de vara, cu aceasta suma modica. Pentru a reusi miracolul, britanicul a folosit, in general, materie prima: lut si lemn. A mai avut nevoie de cateva folii de tabla, de cateva geamuri si de paie.

Pentru a reduce costurile la minimum, Buck nu a investit intr-un sistem de incalzire centralizata. A dotat casa de vara cu o soba pe lemne. De asemenea, locuinta nu dispune de apa curenta si nici de electricitate. Pentru o oaza de relaxare, nici nu era cazul, am spune noi. Casa de hobbit este invelita cu straturi de paie.

De precizat faptul ca englezul detinea, deja, pamantul pe care a construit inedita locuinta. ”Am vrut sa arat ca o casa nu trebuie sa coste nimic. Din pacate, traim intr-o societate in care ne pierdem viata cu ipotecile, iar bucuria vietii este umbrita” spune Michael Buck, extrem de mandru de casuta sa de vara.

Asadar, daca doresti sa construiesti o casa de vara unde sa va petreci vacanta, ai nevoie de o bucatica de pamant intr-un paradis verde, de lemn, de lut, de cateva folii de tabla si de 3-4 geamuri. A, si sa nu uitam: de pricepere in constructii, bineinteles :)

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Capsunii au nevoie de o atentie speciala in perioada primaverii, atunci cand ar trebui sa primeasca oligoelementele...
Ai un teren verde si nu stii cum sa-l valorifici? Cea mai buna solutie ar fi sa...