Casa ecologica

Lista articolelor despre casa ecologica pe AflaCum.ro

Articole despre casa ecologica

Citeste cele mai noi articole despre casa ecologica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre casa ecologica, pe AflaCum.ro!

Ai un teren verde si nu stii cum sa-l valorifici? Cea mai buna solutie ar fi sa construiesti o casa! Si daca te hotarasti, gandeste-te bine ce alegi! O locuinta ecologica e ideala intr-un spatiu cu multa verdeata!

Conceptul de locuinta ecologica se extinde cu rapiditate si in tara noastra. Romanii au inceput sa inteleaga avantajele unei astfel de case. Trendul este unul firesc: se construiesc locuinte mai mici si compacte, astfel incat spatiul ramas sa permita si crearea unei gradini.

O casa ecologica paote fi construita dupa mai multe tipare: din chirpici, din pamant batatorit, din baloti de paie, busteni taiati etc. N-o sa ne oprim, in articolul de fata, asupra metodelor de constructie, ci iti vom prezenta avantajele pe care le ofera o casa ecologica.

Construirea unei case in Romania nu e la indemana oricui. E nevoie de pricepere si, mai ales, de multi bani. Asta, in general. Pentru ca exista, totusi, o solutie inedita de a ridica o casa cu doar 1000-1200 lei!

Poate parea o gluma, dar poti construi o casa cu 250-270 dolari. A demonstrat-o un englez din Oxfordshire. Michael Buck, un fost profesor de arta, a reusit perfomanta sa ridice o casa, ce-i drept de vara, cu aceasta suma modica. Pentru a reusi miracolul, britanicul a folosit, in general, materie prima: lut si lemn. A mai avut nevoie de cateva folii de tabla, de cateva geamuri si de paie.

Pentru a reduce costurile la minimum, Buck nu a investit intr-un sistem de incalzire centralizata. A dotat casa de vara cu o soba pe lemne. De asemenea, locuinta nu dispune de apa curenta si nici de electricitate. Pentru o oaza de relaxare, nici nu era cazul, am spune noi. Casa de hobbit este invelita cu straturi de paie.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.