Cum sa cresti un bananier

Cum sa cresti un bananier

Bananierul este un copac tropical arborescent cu frunze foarte mari si fructe comestibile de forma alungita, dispuse in ciorchine. Poate fi crescut si in Romania, in aer liber, avand nevoie, evident de ingrijire speciala.

Cum sa cresti un bananier. Specia potrivita pentru aclimatizare. Nu orice tip de bananier se potriveste conditiilor din Romania. Musa Basjoo poate fi aclimatizat la noi. Este un bananier ce prezinta o crstere extrem de rapida, cu frunze enorme.

Cum sa cresti un bananier. Plantarea:

- dupa achizitionare, asteapta luna aprilie pentru plantarea sa. In acea perioada, ai siguranta ca temperaturile nu mai scad brusc peste noapte;

- alege un loc spatios si neumbrit. Musa Basjoo e un bananier care poate ajunge la 6-7 metri inaltime, de aceea e de evitat plantarea sa in locuri inguste. In niciun caz nu-l planta langa casa.

Cum sa cresti un bananier. Ingrijirea in sezonul cald:

- uda bananierul zilnic pe timp de vara, mai ales in zilele toride. Toarna apa la radacina de dimineata/seara.

- hraneste bananierul cu azot pentru a-i facilita dezvoltarea. O data pe luna aplica doua-trei maini de azot la radacina;

Cum sa cresti un bananier. Ingrijirea in sezonul rece. Toamna, odata ce temperaturile scad si pica prima bruma, frunzele de bananier vor incpee sa pice. E momentul sa actionezi:

- indeparteaza varful de crestere;

- creeaza un strat izolator pentru radacina. Aplica la baza tulpinii un strat gros de circa 30-40 cm de mulci din paie, fân sau frunze uscate;

- peste mulci aplica o folie antiinghet;

- imbraca tulpina in paie, apoi aplica un material care sa-i tina de cald(lana, sac antinghet cu bule de aer, saci de iuta, rogojini). Ai grija sa fixezi materialul cu banda adeziva.

Citeste si: Cum sa plantezi un prun

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mancarea sanatoasa nu este intotdeauna gustoasa. Nu este si cazul bananelor. Din contra. Acestea ofera un gust...
Clatitele thailandeze cu banane si ciocolata sau roti, asa cum se numesc in tara de origine, sunt...
Sa urmezi o dieta nu e deloc usor. Ai nevoie de ambitie, dar si de mult echilibru....