Ce se intampla cu organismul daca consumi 2 banane pe zi? Bananele:
1. Ajuta la reducerea presiunii arteriale. Bananele reduc hipertensiunea arteriala datorita cotinutului ridicxat de potasiu( o banana contine aproximativ 420 mg de potasiu).
2. Ajuta la slabit. Bananele sunt bogate in fibre, ceea ce produce satietate Aceste fructe exotice impamantenite in intreaga lume mai contin un anumit tip de amidon care, la fel, reduce pofta de mancare. De asemenea, consumul de banane reduce nivelul de zahar din sange si creste sensibilitatea corpului la insulina. Daca celulele organismuli nu sunt sensibile la insulina, ele nu pot absorbi glucoza, iar pancreasul incepe sa o produca in cantitati mai mari. Daca organismul acumuleaza grasime, depinde de insulina prezenta.
3. Scad riscul de anemie. Anemia provoaca paloare, oboseala si probleme cu respiratia. Aceasta este rezultatul unei reduceri a celulelor rosii din sange si al unui nivel scazut de hemoglobina din sange. Bananele contin mult fier, care stimuleaza productia de globule rosii. Bananele contin si vitamina B6, care regleaza nivelul de glucoza din sange, ajutand persoanele cu anemie.
4. Imbunatatesc digestia. Bananele sunt usor de digerat si nu irita tractul gastro-intestinal. Amidonul continut de banane nu este digerat si ajunge in intestinul gros unde serveste ca mediu nutritiv eficient pentru bacteriile sanatoase. Bananele pot fi consumate atunci cand o persoana are gastrita si arsuri la stomac. De asemenea, consumul de banane are rolul de a reface mineralele pierdute atunci cand o persoana sufera de diaree.
5. Scad nivelul de stres. Bananele imbunatatesc starea de spirit. Acestea contin triptofan, care este necesar organismului nostru pentru a primi serotonina (hormonul fericirii). In medie, fiecare banana contine aproximativ 27 mg de magneziu . Acest mineral este responsabil pentru producerea unei bune dispozitii si a unui somn odihnitor.
6. Echilibreaza raportul de vitamine din corp. Bananele sunt bogate in vitamina B6. In medie, o banana contine aproximativ 20% din necesarul zilnic de vitamina B6. Acest fenomen va ajuta corpul sa produca insulina, hemoglobina si aminoacizi care sunt necesari pentru crearea celulelor sanatoase. Desi de obicei credem ca portocalele si capsunile contin cea mai mare cantitate de vitamina C, bananele contin de fapt 15% din norma noastra zilnica din aceasta substanta importanta. Vitamina C este un antioxidant important care neutralizeaza radicalii liberi nocivi (molecule active cu electroni insuficienti care pot distruge celulele organismului). De asemenea, bananele ajuta la mentinerea sanatoasa a vaselor de sange si produce colagen.
7. Cresc nivelul de energie. Potasiul dinbanane protejeaza muschii de crampe, in timp ce carbohidratii ofera suficienta energie pentru a putea duce la bun sfarsit un antrenament intens.
Citeste si: Ulei de banane. Cum sa-l prepari si la ce te ajuta