Banane

Lista articolelor despre banane pe AflaCum.ro

Articole despre banane

Citeste cele mai noi articole despre banane publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre banane, pe AflaCum.ro!

Bananierul este un copac tropical arborescent cu frunze foarte mari si fructe comestibile de forma alungita, dispuse in ciorchine. Poate fi crescut si in Romania, in aer liber, avand nevoie, evident de ingrijire speciala.

Cum sa cresti un bananier. Specia potrivita pentru aclimatizare. Nu orice tip de bananier se potriveste conditiilor din Romania. Musa Basjoo poate fi aclimatizat la noi. Este un bananier ce prezinta o crstere extrem de rapida, cu frunze enorme.

Cum sa cresti un bananier. Plantarea:

Sa urmezi o dieta nu e deloc usor. Ai nevoie de ambitie, dar si de mult echilibru. Multi cred ca e suficient sa manance doar alimente sanatoase, insa nu realizeaza ca lucrul cu adevarat dificil este schimbarea radicala a alimentatiei. Pentru a-ti usura lupta cu kilogramele, iti prezentam o lista de mici trucuri despre care, cel mai probabil, nu ai auzit nimic:

1. Alege intotdeauna cea mai mica portie. Daca esti la restaurant, ia-ti timp pentru a citi meniul. Chiar daca te afli intr-un loc plin de tentatii gustoase, dar nesanatoase, alege mereu varianta mai mica!(mini hamburger, shaorma mica, pizza feliata etc). Conform unor studii recente, persoanele care nu comanda ordonat, tind sa manance totul de pe masa, chiar daca sunt deja satui.

2. Fii mai optimist! Fiecare gand pozitiv conteaza. Concentreaza-te doar pe ganduri bune si repeta-ti obiectivele fara nuante de pesimism: Am pierdut o jumatate de kilogram! Minunat! Incet, dar sigur! Pot sa mananc doar cat mi-am propus. Pot spune NU desertului. Aceste expresii optimiste te vor ajuta sa iti atingi obiectivele fara sa simti ca ai o povara in spate.

Mancarea sanatoasa nu este intotdeauna gustoasa. Nu este si cazul bananelor. Din contra. Acestea ofera un gust minunat si multe benefiicii pentru organism.

Ce se intampla cu organismul daca consumi 2 banane pe zi? Bananele:

1. Ajuta la reducerea presiunii arteriale. Bananele reduc hipertensiunea arteriala datorita cotinutului ridicxat de potasiu( o banana contine aproximativ 420 mg de potasiu).

Clatitele thailandeze cu banane si ciocolata sau roti, asa cum se numesc in tara de origine, sunt foarte populare in Asia. Le poti prepara, daca doresti, acasa. Trebuie doar sa tii cont de reteta de mai jos. Dureaza destul de mult, in jur de 3 ore, dar merita efortul.

Ingrediente pentru aluat:

- 60 grame de unt;

Le mananci frecvent. Te bucuri de gustul lor minunat si de beneficiile pe care ti le aduc in corp. Dar oare ce stii despre minunatele banane? Iti prezentam, astazi, o lista de ciudatenii legate de aceste fructe exotice. Cu siguranta, vei fi uimit!

1. Bananele nu se dezvolta in copaci. Bananierul nu este un copac, ci o planta ierboasa (din aceeasi familie cu orhideele sau crinii).

2. Bananele consumate in zilele noastre sunt clone. Bananele comercializate in magazinele din intreaga lume provin din soiul Cavendish, un soi creat artificial de catre mana umana. Astfel, ne explicam dimensiunile lor aproape uniforme. O banana crescuta in mediul natural are seminte usor de sesizat. Cea clonata nu.

Accidentul cerebral apare atunci cand un vas de sange (o artera) ce furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin. 

Din cauza accidentului cerebral, celulele nervoase din zona respectiva sunt afectate si pot muri in doar cateva ore. Din pacate, acea parte a corpului care este controlata de zona afectata a creierului nu mai poate functiona la parametri optimi.

Pentru a preveni un accident vascular cerebral, e necesar un regim alimentar bogat in potasiu. Spre exemplu, bananele lupta cu forta impotriva atacului cerebral. O banana medie, care cantareste 125 grame, contine 450 miligrame de potasiu, iar un adult ar trebui sa consume 3.500 de miligrame de potasiu pe zi. Iata lista de vitamine si minerale pe care le contine o singura banana:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Deshidratarea bananelor nu este un lucru complicat si prin aceasta procedura puteti obtine o gustare sanatoasa, pentru...
Un somn odihnitor sta la baza bunei functionari a intregului organism. Iata ce alimente sunt indicate si...
Inflamarea vezicii urinare reprezinta o afectiune dureroasa, ce necesita tratament cu antibiotice si care poate cauza infectii...
Diareea este extrem de neplacuta si reprezinta modalitatea prin care organismul elimina substantele nedorite, fiind caracterizata prin...
Smoothie-urile sunt ideale pentru micul dejun sau ca gustare in timpul zilei, fiind sanatoase si hranitoare. Iata...
Deshidratarea apare atunci cand organismul pierde o cantitate de lichide mai mare, decat cea ingerata. O buna...