Cum sa cultivi cartofii in...lazi de plastic!

Cum sa cultivi cartofii in...lazi de plastic!

Cartofii se cultiva in gradina. De obicei! Pentru ca, daca nu ai spatiu, exista o metoda ce iti poate parea ciudata, dar care e foarte eficienta: cultivarea in lazi! Trebuie doar sa respecti conditiile procesului de plantare si vei obtine o recolta bogata!

Cartofi cultivati in lada. Ai nevoie de:

- 4-5 lazi de plastic suficient de adanci;

- pelicula;

- cartofi de samanta;

- sol afanat si nutritiv, precum si ingrasamant sub forma de gunoi de grajd / gainat.

Cartofi cultivati in lada. Pasi:

- tapeteaza interiorul lazilor de plastic cu pelicula.

- umple lazile cu sol nutritiv si afanat.

- adauga putin gunoi de grajd descompus/ gainat si cenusa.

- uda substratul cu apa plata.

- planteaza cartofii separat, intr-un ghiveci cu sol nutritiv si afanat, pana cand vor creste in forma de rasad. Pentru acestia sa aiba cat mai multi colti, efectueaza in prealabil cateva incizii cu un cutit in apropierea ochilor si in centrul cartofilor, la o adancime de 0,5 mm.

- cartofii vor incolti in circa 3 saptamani. Scoateti cu grija fiecare rasad cu tot cu cartof din sol.

- replanteaza fiecare rasad(cate unul in lada).

- acopera stratul superior cu paie uscate.

- uda cartofii cu generozitate si asteapta sa creasca. Nu necesita fertilziare. Tot necesarul se afal deja in sol!

- la circa 3 luni de la momentul transplantarii in lazi,c artofii vor putea fi recoltati. Un semn de maturizare este dat si de ingalbenirea frunzelor inferioare.

- lasa cartofii sa se usuce la soare cateva ore, inainte de a-i depozita in camara.

Citeste si: Cum sa pastrezi CARTOFII dupa recoltare

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai o gradina superba de care esti tare mandru/a? Daca da, cel mai probabil, ai pus macar...
Cartoful dulce, denumit stiintific Ipomoea batatas, are originile in America de Sud, fiind cultivat si in alte...
Frittata este o reteta italiana care, de obicei, contine carne si oua. O poti compara cu omleta,...