Cum sa faci varza inabusita cu cartofi, carnati si ciuperci

Cum sa faci varza inabusita cu cartofi, carnati si ciuperci

Varza se poate gati intr-o multime de feluri, de la salata simpla cu sau fara otet, pana la mancarurile mai mult sau mai putin complexe alaturi de carnea preferata. Din cea de a doua categorie, ti-am pregatit o reteta delicioasa si satioasa!

Varza inabusita cu cartofi, carnati si ciuperci. Ingrediente:

- 2-3 verze mici(in jur de un kilogram si jumatate de varza);

- un morcov mare;

- o ceapa mare;

- 200 grame de ciuperci champignon proaspete;

- 150 grame de carnati vanatoresti/salam afumat;

- pasta de tomate, dupa gust;

- 3 cartofi mari;

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust;

- ulei.

Varza inabusita cu cartofi, carnati si ciuperci. Mod de preparare:

- elimina primul strat al verzei( si mai profund, daca varza e alterata);

- taie varza fideluta;

- incinge uleiul intr-o tigaie adanca;

- adauga varza in tigaie si inabuseste-o la foc mediu, sub capac, pana devine moale si putin rumena;

- spala morcovul, curata-l de coaja si da-l prin razatoare(cea mare);

- adauga morcovul , pasta de tomate, sarea si piperul negru macinat peste varza usoar moale;

- amesteca ingredientele;

- continua sa inabusesti amestecul;

- spala ciurperciel si usuca-le;

- taie ciupercile in feliute cat mai fine;

- adauga ulei in alta tigaie in care vei pune ciupercile;

- inabuseste ciupercile la foc mediu, pana sunt gata.

- curata ceapa si tai-o in cuburi de marime medie;

- scoate ciupercile prajite pe o farfurie.

- adauga ceapa taiata in tigaia in care s-au gatit ciupercile si prajeste-o 2-3 minute, pana devine aurie.

- curata cartofii si taie-i in cuburi mari;

- adauga cartofii peste varza cu morcov, fara sa amesteci!

- toarna putina apa (50-100 ml) si lasa legumele sa se preparare, pana cartofii vor fi gata pe jumatate;

- taie carnatii dupa cum doresti;

- aduaga carnatii in tigaie peste ceapa rumenita si amesteca;

- prajeste amestecul inca 2 minute si opreste focul;

- cand cartofii sunt gata pe jumatate, adauga ceapa si carnatii in tigaia cu legume;

- pune si ciupercile. Gusta. S-ar putea sa mai fie nevoie de sare, piper sau pasta de tomate;

- pune capac tigaii si inabuseste mancarea, pana se gatesc scartofii.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci varza dulce cu carnati afumati

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta...
Kapana este unul dintre cele mai populare preparate de tip street food din Namibia. Vorbim despre un...
Chapli Kebab este un kebab picant si suculent, cu origini in Pakistan si Afganistan. Este facut din...