Cum sa plantezi POMELO

Cum sa plantezi POMELO

Pomelo este fructul citric cel mai mare (Citrus maxima sau Citrus grandis), un fel de grepfrut de forma unei pere imense, care ajunge pana la 20 centimetri lungime. Ce nu stiai, poate, pana acum, e faptul ca poti planta pomelo la tine in ghiveci! Astazi, iti aratam cum.

Conditii plantare. Poti cultiva pomelo oricand, mai putin iarna. Daca il plantezi, spre exemplu, toamna, il vei ajuta sa-si intareasca radacinile. Plantarea trebuie sa se faca intr-un loc insorit, la adapost de vant.Aceasta planta citrica este favorizata de solul usor si necalcaros, bine drenat, pentru a avea radacinile aerisite. Reactioneaza negativ la frig. Expusa la o temperatura mai mica de -5 grade Celsius moare. Asadar, in Romania e preferabil sa cultivi pomelo doar in ghiveci, pentru a-l putea muta in casa pe timpul iernii.

Pomelo infloreste intre lunile noiembrie si martie. La varsta adulta poate atinge 6 metri inaltime.

Plantare in ghiveci. Pomelo va oferi o imagine superba pe balcon sau pe terasa. Plantarea in ghiveci permite si protejarea plantei in perioadele de frig. Nu e greu sa plantezi pomelo!

- pregateste solul de cultura, amestecand o treime pamant galben cu doua treimi de lut si nisip.

- pune planta in mijloc, taseaza si uda din abundenta.

Plantare in gradina

- sapa o groapa de un metru in diametru, dupa ce ai pregatit amestecul de pamant si ingrasamant.

- daca solul din gradina este calcaros, foloseste la plantare landa.

- pentru un sol argilos, cel mai bine este sa adaugi nisip de rau.

- plantarea se finalizeaza cu udare din abundenta.

Taierea. Pomelo necesita o taiere regulata. Acest proces ii permite o mai buna aerisire, favorizand astfel patrunderea razelor de soare. Taierea se efectueaza atunci cand ramurile incep sa se deranjeze unele pe altele. Elimina crengile incrucisate si pe cele prea fragile.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mulciul reprezinta un amestec de materie organica si anorganica, precum frunze, balegar, rumegus, pietris , calcar etc,...
Frunzele de rosii tind sa se curbeze(onduleze) atunci cand temperatura creste peste 30 grade. Fenomenul afecteaza planta...