Pomelo: Beneficiile extraordinare ale celui mai mare citric din lume

Pomelo: Beneficiile extraordinare ale celui mai mare citric din lume

Originar din Asia de sud-est, pomelo este cel mai mare fruct citric din lume. Acesta ajunge pana la 20 cm lungime.

Cu un gust usor amarui si putin acidulat, acest fruct de forma unei pere uriase este o combinatie de portocala cu grepfruit. Pomelo poate fi consumat mai ales in sezonul rece daca vrei sa beneficiezi de proprietatile extraordinare ale celui mai mare citric din lume. Cu cat mai des consumi pomelo, cu atat ai sansa sa ai parte de beneficiile sale.

Pomelo este recomandat in dietele de slabire. Acest citric urias contine enzime care ajuta la digerarea rapida a alimentelor pe care le transforma in energie.

Pomelo este un fruct satios care potoleste foamea, hidrateaza intens si taie apetitul. 200 grame de pomelo este echivalentul a 72 de calorii.

Pomelo este un diuretic natural. Acest fruct bogat in potasiu si vitamina C absoarbe sodiul din organism si ajuta la combaterea retentiei de apa. Daca dimineata te trezesti cu ochii umflati si picioarele
grele, trebuie sa mananci regulat pomelo si astfel nu vei mai retine apa in organism.

Pomelo este bogat in substante nutritive. Alaturi de potasiu si vitamina C, pomelo contine proteine, carbohidrati, calciu, fier, betacaroten, vitaminele B1 si B2. In plus, pomelo te fereste de raceli, stimueaza imunitatea si confera o senzatie generala de bine in organism.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pomelo este fructul citric cel mai mare (Citrus maxima sau Citrus grandis), un fel de grepfrut de...
Bananele sunt o sursa inepuizabila fibre, proteine, glucide, vitamine si minerale de aceeatrebuie sa le consumam zilnic...
Pomelo este un citric aparte, mai ales datorita marimii si gustului, cel din urma fiind parca o...