Fereste-te de ele! Top 11 PLANTE MORTALE pentru OM

Fereste-te de ele! Top 11 PLANTE MORTALE pentru OM

Cand te afli in salbaticie, exista intotdeauna sansa de a da peste pe o planta otravitoare. Cei mai expusi pericolelor sunt copiii, a caror curiozitate este mereu uriasa. Iata topul celor mai periculoase plante din lume: unele se afla in salbaticie, altele, chiar in casele si in gradinile oamenilor!

1. Piciorul-cocsului(Ranunculus repens) prefera pajistile montane, locurile mlastinoase si pe malurile apelor. Exista mai multe specii de ranunculus, cele mai multe dintre ele fiind otravitoare.

De ce este periculoasa? Contine o seva toxica ce poate provoca basici la nivelul pielii. La contactul cu membrana mucoasa provoaca tuse si spasm laringian. Daca patrunde in ochi, poate provoca orbire temporara.

2. Cucuta de apa creste in Europa, Asia si America de Nord. Locurile propice sunt cele umede, cum ar fi mlastinile si malurile raurilor.
Cucuta miroase la fel ca morcovul, dar e una dintre cele mai toxice plante. Nu se distinge usor de speciile conexe; Pentru a fi sigur ca n-o patesti, nu atinge plantele asemanatoare care cresc in locuri umede.

De ce este periculoasa? Simptomele otravirii includ greata, convulsiile si criza cardiaca. Poate chiar provoca moartea. O cantitate de 200 grame de radacina e suficienta pentru a ucide o vaca.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scortisoara nu lipseste din casa niciunei gospodine! Aroma si proprietatile sale formidabile pentru sanatate o fac indispensabila...
Agricultura nu intra in hibernare odata cu sosirea sezonului rece. Sunt multe activitati care se pot intreprinde...
Stiti deja ca otetul are o multime de utilizari in casa, mai ales in zona de bucatarie...