Cum se aplica resuscitarea cardio-pulmonara unui copil sau adolescent

Cum se aplica resuscitarea cardio-pulmonara unui copil sau adolescent

Resuscitarea cardio-pulmonara este o tehnica de repornire a inimii si a respiratiei unei persoane inainte de sosirea ambulantei.

Exista doua metode diferite, una pentru adulti si alta pentru copii. Iata cum se aplica aceasta unui copil sau adolescent:

1

Verificati daca victima se afla sau nu in stop cardiac. Luati pulsul la nivelul gatului si ascultati respiratia. Daca victima nu respira, incercati sa-i deschideti caile respiratorii. Daca aceasta nu are puls si nu respira inseamn ca se afla in stop cardiac si treceti la punctul 3.

2

Daca victima respira si nu este ranita la nivelul coloanei, puneti-o intr-o pozitie de revenire si chemati o ambulanta.

3

Daca victima nu respira, chemati ambulanta ( sunand la 112) si comunicati acest lucru dispecerului. Urmatorul pas este aplicarea resuscitarii cardio-pulmonare.

4

Daca victima este copil primul pas este respiratia gura la gura. Prindeti nasul victimei si suflati suficient aer pe gura acesteia pentru ca pieptul sa i se ridice. Atentie, insa, deoarece victima poate vomita. In continuare, puneti o mana in mijlocul sternului victimei si apasati suficient de tare, incat sa aplicati compresie asupra pieptului, rapid, de 30 de ori, insa nu apasati cu putere, apoi suflati din nou aer pe gura victimei, de 2 ori. Repetati operatiunea pana cand revine pulsul sau ajunge ambulanta.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cursurile de resuscitare cardiopulmonare si de foloisire a defibrilatoarelor externe automate sunt necesare persoanelor care sunt responsabile...
Violenta conjugala este o problema frecvent intalnita in viata reala si se refera la agresiunea fizica si/sau...
Iata cateva informatii cu privire la primul ajutor in caz de inec: Fiti vigilenti la semnele inecului....