Cum sa faci fata unui jaf

Cum sa faci fata unui jaf

Sa fii prinsa/a in mijlocul unui jaf? Pare un cosmar putin probabil. Totusi, daca se intampla, trebuie sa stii ce ai de facut, pentru a iesi cu bine dintr-un astfel de moment. In niciun caz, nu te comporta precum in filmele de actiune, acolo unde, intotdeauna, un erou salveaza situatia.

Jafurile sunt rare in Romania! Mai auzim de cate un bancomat smuls de la locul sau, de un magazin spart sau de o talharie la colt de strada. Jafurile cu luari de ostatici, insa nu sunt o obisnuinta, din fericire, in tara noastra. Totusi, trebuie sa fim pregatiti pentru orice! Asadar, iata cum trebuie sa te comporti daca te afli, fara voia, ta, in mijlocul unui jaf!

1. Nu juca rolul eroului. Uita de filmele cu Bruce Willis! Cel mai probabil, nu ai pregatire militara pentru a putea combate un jaf! Cei care incearca sa abordeze un talhar nu fac decat sa escaladeze situatia. Hotii pot avea arme la vedere sau ascunse, pe care nu vor ewzita sa le foloseasca, daca sunt provocati!

2. Nu face miscari bruste. Fiecare miscare brusca poate fi considerata de catre jefuitori un posibil atac. Nu uita: talharii sunt, deja, stresati, iar miscarea ta neasteptata poate provoca o drama. Daca ai nevoie sa schimbi pozitia corpului, transmite-le asta hotilor. Astfel, nu va mai exista un nedorit element surpriza.

3. Observa detaliile. Analizeaza talharii. Fa-o , insa, discret, fara ca acestia sa observe. Orice informatie despre ei poate fi folositoare politiei! Observa, asadar, elemente precum inaltimea, trasaturile corpului, postura, mirosul si chiar pantofii. Incearca sa retii locurile atinse de catre infractori, mai ales daca acestia nu poarta manusi. Amprentele vor fi decisive pentru oamenii legii.

4. Informeaza-i despre orice surpriza. Spre exemplu, lucrezi intr-o banca si stii ca trebuie sa se schimbe tura la paza. Nu ezita sa le spui spargatorilor despre asta. Ascunzand informatii, pui in pericol viata altor oameni, care se intampla sa se afle intr-un loc nepotrivit la un moment nepotrivit.

5. Evita contactul vizual prelungit. Este util sa memorezi orice detalii despre talhari. Totusi, nu te uita insistent la ei, nu te holba, cum spunem noi, romanii. Hotii vor intelege rapid ce incerci sa faci(sa incerci sa le retii chipurile) si cel mai probabil vor exista repercusiuni.

6. Da-le ceea ce doresc. Un jaf are un singur scop: obtinerea de bunuri prin furt; de cele mai multe ori, bani. Daca talharii iti cer portofelul sau sa iti golesti buzunarele, asculta-i! Bani mai poti castiga, insa viata e doar una...Asadar, pastreaza-ti cat de mult poti calmul si nu actiona ofensiv.

Citeste si: Pleci in VACANTA? Afla cum sa tii HOTII la distanta de CASA ta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cu fiecare taietura sau zgarietura se va forma o crusta sau ceea ce , in limbaj popular,...
Romania n-a mai cunoscut de cativa ani buni o iarna autentica! Si cand spunem asta, ne referim...