Datorita continutului ridicat de acid linoleic, spirulina ajuta la reglarea tensiunii arteriale si amelioreaza anumite procese inflamatorii, iar enzimele din aceasta ajuta la vindecarea rapida a traumatismelor si a metabolismului pielii.
Totodata, spirulina contine o substanta numita polioza, care diminueaza efectele nocive ale radiatiilor asupra celulelor, accelereaza inmultirea maduvei osoase si cresc imunitatea organismului, avand proprietati anticancerigene, antioxidante si incetinind procesul de imbatranire.
De asemenea, spirulina repezinta un supliment ideal pentru vegetarieni, reduce pofta de mancare, ajutand la scaderea in greutate si reducand riscul aparitiei obezitatii, creste rezistenta organimului si intareste sistemul imunitar, fiind un agent detoxifiant si scazand nivelul colesterolului, al glicemiei in cazul diabeticilor si protejand pielea impotriva actiunii nocive a razelor solare.
Prin aportul de fibre vegetale, spirulina stimuleaza digestia si contribuie la dezvoltarea florei intestinale. Doza zilnica recomandata de spirulina este de 1-2 tablete pe zi sau conform recomandarilor medicului.