Cum te ajuta consumul moderat de tuica de prune

Cum te ajuta consumul moderat de tuica de prune

Tuica de prune este un adevarat medicament! Conditia: sa fie consumata moderat. Mai jos, va oferim lista de beneficii pentru sanatate pe care aceasta licoare atat de iubita in Romania le ofera.

Tuica de prune. Beneficii:

- raceli, circulatie deficitara a sangelui(fluidizeaza sangele), reumatism. Tuica e folosita din vechi timpuri pentru frectii.

- protejeaza inima, bila si stomacul;

- previne leucemia. In tuica se gasesc sase substante care hranesc celulele rosii;

- combate constipatia;

- este un pansament pentru ficat. Contine vitamine (A, B, C, D1 si D2), nedegradabile termic si usor de asimilat;

- stimuleaza memoria si lupta impotriva bolilor degenerative( dementa, Alzheimer);

Tuica de prune fiarta. Beneficii:

- dilatarea vaselor capilare din plamani si oxigenarea sangelui. Scaderea riscului de pneumonie. Practic, vaporii calzi de alcool etilic produc o dilatare a vaselor capilare din plamani;

- regleaza glucoza din sange;

- previne infarctul si arteoscleroza;

- lupta impotriva anemiei;

- inlatura colesterolul din zona arterelor;

- ajuta ficatul si bila, pentru ca are o serie de vitamine (vitamina A si vitamina C, vitamina B si vitamina D) care nu se degradeaza prin incalzire si care au o actiune benefica, de regenerare, asupra ficatului.

Cum sa prepari tuica fiarta. Ai nevoie de:

– 150 ml tuica;

– cateva boabe de piper negru;

– cateva cuisoare;

– o lingurita de miere / zahar.

 Mod de preparare:

- toarna tuica in ibric;

- adauga condimentele;

- pune tuica la fiert(foc mic);

- adauga zaharul.mierea;

- amesteca bine si ridica de pe foc in momentul in care incepe sa dea in clocot.

 Tuica de prune. Consum recomandat. 30 ml/zi la barbat si 15 la femeie sunt suficiente pentru a-si face efectul. In cantitati mari, consumul de tuica este nociv, ca in cazul oricarui alcool. Dupa un efort fizic, in conditii de frig, se recomanda maxim 150 ml de tuica fiarta (de 30 grade), iar consumul acesteia este strict interzis dupa cina sau dupa o masa imbelsugata, pentru a nu tulbura digestia.

 

Citeste si: Cum sa culegi PRUNELE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Infarctul miocardic este una dintre bolile care provoaca multe decese in lumea moderna. Stilul de viata, alimentatia...
Galuste sau gomboti cu prune – o reteta despre care sigur ai auzit si speram chiar ca...
Prunele sunt fructe foarte cunoscute in Romania pentru proprietatile lor minunate(amintim doar ca stimuleaza memoria si previn...