Alimente care cresc pulsul

Alimente care cresc pulsul
Alimente care cresc pulsul Alimente care cresc pulsul

Hipotensiunea presupune o scadere evidenta a tensiunii arteriale, pe care bolnavul o resimte prin: starea de ameteala, slabiciune a corpului, vederea incetosata sau vertij, starea de greata si/sau voma, probleme de respiratie, durere in piept, pierderea echilibrului, durerea de cap si amorteala membrelor.

Daca tensiunea arteriala e prea mica, atunci si pulsul scade sub cotele firesti. Exista tratament clasic pentru hipotensiune(medicamente). Pulsul, insa, poate fi adus la normal si prin intermediul alimentatiei. Iata o lista de alimente care iti vor creste pulsul, care combat hipotensiunea arteriala:

Fructe oleaginoase. Alunele de padure, nucile , caju-ul si migdalele sunt pline de nutrienti, luptand, in acelasi timp, impotriva simptomelor declansate de tensiunea arteriala scazuta. Vitamina B, aflata din plin, in aceste fructe, este responsabila cu reglarea tensiunii.

Lapte si lactate. Aceste produse contin din plins sodiu, un element care combate hipotensiunea. Sarea continuta de anumite lactate contribuie, de asemenea, la o buna circulatie a sangelui. Ai grija, insa! Nu trebuie sa depasesti necesarul zilnic de sare!

Cafea. Cofeina ridica rapid tensiunea. Consum-o , ina, cu moderatie, chiar daca suferi de hipotensiune O cantitate prea mare de cafea poate duce la instalarea efectului advers, adica tahicardia!

Oua. Ouale contin vitamina B12, care va regla negresit tensiunea Un consum moderat, de aproximativ 4-5 oua pe saptamana, va imbunatati simtitor starea de sanatate a unui hipotensiv.

Important! Bea apa! Nu uita sa te hidratezi suficient! Bea minimum 2 litri de apa pe zi si vei combate hipotensiunea!

Cauzele principale ale hipotensiunii:

- medicamente utilizate in tratamentul depresiei / anxietatii;

- analgezice;

- deshidratare;

- diabet.

Citeste si: Cum sa scazi tensiunea arteriala. Un simplu truc te ajuta in doar un minut

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pulsul reprezinta acea miscare fiziologica ritmica de dilatare si de contractare a peretilor arterelor, determinata de cresterea...
Verificarea pulsului va ajuta sa aflati ritmul cardiac fara echipamente speciale. Acest lucru poate fi folositor daca...
Exista multe locatii in corpul uman, unde se poate simti pulsul. Acesta reprezinta presiunea sangelui, generata de...