Fructe de sezon. Kaki, antioxidant natural

Fructe de sezon. Kaki, antioxidant natural

Kaki(persimona, piersica japoneza) este un fruct exotic originar din Asia, care se afla in plin sezon, deci il gasesti cu usurinta in hipermarket-uri, in perioada iernii. Nu e greu de recunoscut: seamana cu o rosie, are gust intre ananas si piersica. Poate fi consumat in stare naturala sau in salate si cocktail-uri.

Probabil ca te intrebi de ce ar trebui sa consumi kaki. Raspunsul e simplu: gustul special si calitatile sale nutritionale:

- este unul dintre fructele cu cel mai bogat continut nutritional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P si vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc.

De ce este bine sa mancam portocale rosii

- ca o comparatie, kaki este mai bogat in potasiu decat banana si contine de doua ori mai multe fibre decat merele.

- contine carbohidrati de calitate si la fel de multi antioxidanti precum ceaiul verde.

- mai contine acizi organici, taninuri, proteine si betacaroten.

In Romania, kaki se vinde la bucata. Pretul unui fruct variaza intre 1,5-2 lei.

 

 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un sistem digestiv sanatos este cheia unui stil de viata sanatos. Perioada ideala de tranzit a mancarii,...
Desi nu exista nicio dovada palpabila ca vreun aliment poate cauza acnee, unele mancaruri pot agrava aceasta...