Aclimatizarea noilor pesti de acvariu

Aclimatizarea noilor pesti de acvariu

Iata ce pasi trebuie sa urmati daca doriti sa aclimatizati niste pesti intr-un acvariu nou:

1

Inainte de a cumpara pesti noi curatati bine acvariul, pentru a-l goli de resturile de amoniac si de alge.

2

Luati o punga de hartie sau un recipient de transportare atunci cand mergeti la magazin sa cumparati noii pesti. Majoritatea pestilor sunt sensibili la lumina si poti fi socati de trecerea de la interior la exterior, din aceasta cauza. Asadar este indicat sa puneti punga de plastic, in care cumparati pestii, in punga de hartie sau in recipientul pentru transportare pentru a evita acest lucru.

3

Tineti pestii la distanta de razele directe ale soarelui sau de sistemul de incalzire/racire al masinii in timpul transportarii acestora acasa. Aceste surse de caldura pot crea fluctuatii ale temperaturii apei in care stau pestii, pe care acestia nu le pot suporta.

4

Stingeti luminile din acvariu si diminuati lumina din camera in care se afla acesta. Faceti acest lucru inainte de a scoate pestii din punga de hartie sau din recipientul de transportare, deoarece acestia sunt sensibili si pot fi traumatizati de o schimbare brusca de lumina.

Pagina 1/3
Etichete: aclimatizare, pesti, acvariu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciclul de hidrogen este procesul care descompune resturile toxice de nitrogen din acvariu in compusi mai putin...
Daca doriti sa curatati un acvariu, trebuie mai intai sa il goliti. Iata cateva sfaturi in acest...
Pestii inger sunt preferati de crescatori, deoarece au un aspect unic, datorita corpului triunghiular, dungilor indraznete si...