Animalul tau tine capul lipit de perete sau de alta suprafata? Iata care ar putea fi cauzele

Animalul tau tine capul lipit de perete sau de alta suprafata? Iata care ar putea fi cauzele

Animalul tau de companie se sprijina, frecvent, cu capul de un perete sau de alta suprafata? Probabil ti se pare amuzant, dar acest gest poate ascunde o afectiune grava. Sa vedem despre ce posibile probleme ar putea fi vorba.

Tulburari ale creierului. Asta inseamna ca animalul tau de companie ar putea avea inflamatii in creier. Cainii tineri si cei de varsta mijlocie sunt mai frecvent diagnosticati cu aceasta boala decat cainii mai in varsta. Starea este mai putin prezenta la pisici. Alte simptome sunt: convulsii, dezorientare, comportament neobisnuit, energie scazuta, pierderea echilibrului si uneori febra.

Tulburari metabolice. Astfel de probleme pot fi ereditare, specifice rasei sau cauzate de varsta. Atat la caini, cat si la pisici, cele mai frecvente probleme sunt diabetul si hipotiroidismul.

Lovituri la cap. Aceste probleme sunt de doua feluri: primare si secundare. Prrimele apare concomitent cu trauma, provocand leziuni directe si ireversibile asupra creierului. Cele secundare, apar la cateva minute dupa traumatism.

Probleme hepatice. Principala functie a ficatului este de a elimina orice substanta din sange care este daunatoare pentru organism. Cand vine vorba de animalul de companie, o problema cu acest organ poate fi foarte periculoasa. Exista diferite boli, infectii, medicamente si substante chimice care pot dauna ficatului. La caini, bolile cele mai frecvente sunt hepatita, diabetul sau sindromul Cushing. La pisici, pot aparea probleme precum: ficat gras, peritonita infectioasa si leucemia felina, toate asociate cu cu bolile hepatice.

Citeste si: Cum sa ai grija de pisica ta. Nu-i da aceste alimente

Tulburari ale sistemului nervos. Probleme neurologice dezvolta simptome frecvente precum paralizia, tremurul sau convulsiile. Aceste tipuri de probleme provin din sistemul nervos central sau periferic, iar zonele cele mai afectate sunt creierul, maduva spinarii si nervii din cauza intoxicatiilor, deficientelor nutritive sau tulburarilor mostenite.

Tumori pe creier. O tumora cerebrala este o masa creata in creier. Tumorile pot fi primare, ce provin din propriile celule ale creierului, sau secundare, care sunt create in alte parti ale corpului si se extind la creier. Este destul de comun ca aceste tumori sa apara la pisici si caini mai in varsta. Simptomele sunt: mers dezordonat, incapacitatea de a raspunde la comenzi, apatie prelungita, probleme de respiratie. Dureri si un echilibru precar.

Expunerea la toxine. Cand un animal de companie se simte ametit, e posibil sa se sprijine cu capul de perete. Pot fi multiple motive pentru aceasta problema, cum ar fi alimentatia nesanatoasa, medicamentele si diversele substante chimice, cum ar fi cele momeala pentru rozatoare sau cele din plante.

Daca vezi ca animalul tau se sprijina de perete/alte suprafete cu capul de 2-3 ori, ar fi bine sa mergi cu el la veterinar. Singurul care poate afla ce anume este in neregula cu cainele/pisica tau/ta este medicul specialist.

Citeste si: Parvoviroza canina. Ce este si cum se trateaza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multi dintre noi am visat sa devenim veterinari, cand eram copii. Unii si-au implinit visul, altii au...
Animalele de companie nu sunt foarte usor de intretinut, chiar daca par dragalase si prietenoase, deoarece pot...
Animalele de companie nu pot transmite, din pacate, cu voce tare, daca ceva e in neregula. Din...