Cum se simte un caine in curte. Raspunsul te va uimi

Cum se simte un caine in curte. Raspunsul te va uimi

Cainele se simte cel mai bine in curte, intr-un spatiu deschis si cat mai mare! Cu siguranta  ai auzit aceasta formulare de multe ori. Este, insa, chiar asa? Raspunsul in articolul ce urmeaza.

Caine de curte vs caine de apartament. Avantaje si dezavantaje:

1. Libertate si dragoste. Cainele de curte are mult spatiu la dispozitie, insa resimte lipsa stapanului, mai ales daca acesta nu este chiar genul care sa-si exprime iubirea. Cainele de apartament(casa) nu traieste aceeasi adrenalina precum cel de curte(se bucura mai rar de aer liber), dar se dezvolta mai bine din punct de vedere emotional, beneficiind de caldura, de apropierea stapanului. Pe de alta parte, e adevarat ca patrupezii crescuti fara interes in mediu intern sunt mai nefericiti decat cei crescuti in curte. Pana la urma, cainele are nevoie de dragoste oriunde s-ar afla...

2. Conditii meteo. Niciun caine, de orice talie ar fi, nu se va bucura de conditiile extreme(canicula, ploaie, viscol etc). Lesne de inteles ca la acest capitol, cainii crescuti in interior sunt in mare avantaj.

3. Datoria. Faptul ca un caine de curte latra de cate ori simte un potential pericol nu inseamna ca e si fericit. In codul sau genetic este batut acest comportament, legat de devotamentul sau pentru stapan. Cainele de apartament are mai putine provocari de acest gen. Pentru el, latratul este un motiv de alint sau de bucurie. Avantaj pentru cainele de interior!

4. Sanatatea. In mediu extern, ai putea fi tentat sa crezi ca un caine se caleste. Nu e neaparat adevarat. Se poate intari sau poate capota si contracta boli chiar mortale. Cainele de interior o fi mai cocolosit si deloc obisnuit cu extremele, dar daca il tii in casa, cu siguranta, i-ai facut toate vaccinurile! Asa ca predispozitia sa la boli este mai mica.

5. Nivelul de inteligenta. Acesta este strans legat de punctul 1. Un caine crescut in curte nu va fi niciodata mai inteligent decat patrupedul crescut in casa. Motivul? Nu beneficiaza de afectiunea necesara, iar singuratatea ii va aduce o doza mare de plictiseala, chiar daca provocarile exterioare sunt multe. Creierul cainelui va fi astfel mai odihnit, mai putin provocat decat al celui care interactioneaza frecvent cu omul de care este atat de atasat.

Concluzie: Avantajele sunt, asadar, de partea cainelui de apartament. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lucerna ar trebui sa fie un furaj de baza in gospodaria oricarui crescator de animale; cu atat...
Ca stapani de caini, avem datoria morala de a ne ingriji de sanatatea corporala si mentala a...