CAINELE tau poate suferi o DEPRESIE! Afla cum o poti descoperi

CAINELE tau poate suferi o DEPRESIE! Afla cum o poti descoperi

Depresia la caini reprezinta rezultatul unui mediu stresant in care acestia traiesc. Bataile, infectiile si intalnirile intense sau violente cu alte animale sunt printre cele mai comune cauze ale depresiei canine.

Exista situatii in care, desi patrupedul are parte de o ingrijire ca la carte, poate manifesta stari de anxietate. Simptomele difera de la caz la caz, asa ca modalitatea cea mai buna este sa consulti un veterinar, atunci cand observi ceva diferit in comportamentul cainelui.

Ca stapan,iti poti da seama cand ceva nu este in regula cu micul tau prieten. Trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi:

1. Analizeaza-i comportamentul din timpul zilei. Observa modul in care mananca, doarme si se joaca. Daca sesizezi o schimbare majora in comportamentul sau, ca de exemplu, lipsa poftei de mancare, somnul in exces, sau o oarecare stare de tristete, este foarte probabil ca motivul sa fie depresia. Daca dintr-un caine plin de viata, patrupedul tau devine apatic si isi petrece majoritatea timpului dormind, mergi cu el la veterinar.

2. Hraneste cainele corespunzator si asigura-te ca mananca. Daca refuza mancarea, nu il forta, pentru ca astfel vei inrautati lucrurile. Incearca sa ii schimbi felurile de mancare si hraneste-l cu un aliment favorit. Daca nici dupa ce i-ai dat hrana preferata nu mananca, e foarte posibil sa fie depresiv. Evident, trebuie sa-l duci imediat la medicul veterinar.

3. Verifica daca are vreo rana sau lovitura pe corp. Loviturile reprezinta dintre principalele cauze pentru care cainii intra in depresie. Asigura-te ca animaul tau nu s-a accidentat cat nu ai fost prin preajma sau intr-un moment de neatentie.. Analizeaza-I dantura, pentru ca, asemenea oamenilor, si cateii sufera de dureri de dinti.

4. Daca nu descoperi nicio problema fizica, incearca sa afli daca pot exista alte motive pentru care catelul n-are pofta de viata. Are putea fi infectat cu un virus sau cu o bacterie, sau poate sursa depresiei este tocmai un aliment care nu ii prieste.

Verifica daca are nasul umed, privirea clara si respiratia corespunzatoare. In caz contrar, du-l repede la medic!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...
Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa...
Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet....