Cum sa alegi jucarii pentru cainele tau

Cum sa alegi jucarii pentru cainele tau

Cainele tau a imbatranit si nu e mai e vioi ca pe vremuri? Nu te panica! Ai solutii pentru a-l scoate din starea de apatie! Ofera-i noi provocari, emotii pe care nu le-a mai simtit si il vei inveseli negresit! Cum poti reusi cel mai bine asta? Cumpara-i o jucarie pe care sa o adore!

Exista multe tipuri de jucarii care pot insenina viata cainelui tau. Alegerea trebuie sa fie, insa, una atenta, in functie de anumiti factori, cum ar fi rasa sau varsta. Iti prezentam cateva sugestii:

Rasa. Jucaria preferata va fi aleasa in functie de rasa.  Spre exemplu, daca ai un doberman, e preferabil sa ii cumperi o jucarie pe masura; sa zicem, un caine mic de plus. Intreaba in magazin ce jucarie i s-ar potrivi cainelui tau in functie de rasa.

Varsta.  Un obiect pe care un caine tanar il va roade cu mare placere, va deveni o pacoste pentru un caine batran, care nu mai are dantura la fel de buna. De asemenea, un caine de cateva luni nu se va putea bucura de o jucarie mai mare decat el. Daca neglijezi acest aspect, sa nu te miri cand vei gasi papucii de casa...ros.

Cu zgomot sau fara. Exista diverse jucarii care fac zgomote la apasare. Ba scartaie, ba fac Miau, ba chitaie. Aceste plusuri sunt printre preferatele cainilor, alaturi de mingile zgomotoase.
Jucarii cu eliberare de recompensa.  Exista mai multe astfel de jucarii. Mingea cu recompensa, spre exemplu,  a devenit foarte populara, in ultima perioada. Concepute special, aceste jucarii vor fi, intotdeauna, o provocare pentru cainele tau. Va lupta din rasputeri sa obtina recompensa delicioasa din interiorul jucariei!

Oasele. Una dintre cele mai raspandite si eficiente jucarii pentru caini. Exista o varietate de oase pe care le puteti achizitiona din PET Shop, de la oase verzi(ecologice), oase din piele sau din plastic. Asigura-te ca osul pe care il cumperi e suficient de mare astfel incat cainele tau sa nu il poata inghiti.

Jucarii pentru dinti. Haioase si utile, in acelasi timp, aceste jucarii elastice actioneaza impotriva tartrului de pe dintii cainelui. E suficient ca prietenul tau sa il roada! Si o va face, fara doar si poate...

Diferenta dintre jucarie si papuci. Specalistii nu recomanda sa va lasati cainele(mai ales, pui) sa se joace cu obiectele de prin casa. Asta pentru ca se pot intampla accidente regretabile. O clipa de neatentie si catelusul neexeperimentat ar putea inghiti un obiect prea mare pentru gatul sau...

Jucarii de casa. Daca, totusi, iti obisnuiesti cainele cu joaca prin dormitor, ai grija ce obiecte ii alegi. O jucarie de casa potrivita ar fi un ciorap innodat. Daca nu ii faci nod, in scurt timp o sa ramai fara sosete :)

Alte jucarii de casa potrivite pentru joaca unui caine sunt mingile de tenis, cuburile de gheata(incredibil, dar adevarat!) si orice sfoara sau franghie! Asigura-te ca obiectul pe care il alegi pe post de jucarie nu iti va afecta cainele in niciun fel! Succes!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...
Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa...
Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet....