Caine

Lista articolelor despre caine pe AflaCum.ro

Articole despre caine

Citeste cele mai noi articole despre caine publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caine, pe AflaCum.ro!

Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet. Acesti flocosi energici au fost folositi timp de mai bine de  2000 ani pe post de caini de paza in manastiri! Se simt ca pestele in apa la temperaturi scazute, datorita blanii lungi si dese. Ingrijirea unui Lhasa Apso nu este atat de simpla, mai ales ca vorbim despre un caine cu personalitate!

Ce trebuie sa stii, in principal, despre rasa Lhasa Apso:

- doua mese. Hraneste canele de doua ori pe zi cu alimente formate din proteine. Nu ii da mancare cu multe cereale!

Ti-ai luat un caine, dar ai deja o pisica sau viceversa? Intr-una dintre aceste situatii, trebuie sa le imprietenesti pe cele doua animale de companie! Nu va fi chiar simplu sa stabilesti o relatie sigura de prietenie intre un caine si o pisica, insa, cu putina rabdare si folosind metodele potrite, vei reusi!

Cum sa creezi o relatie de prietenie intre pisica si caine. Miros reciproc:

1. Tine animalele in camere separate in primele zile. Daca ambele animale stau in interior, va trebuie sa le tii in camere separate. Echipeaza dormitorul unde tii mica felina cu toate cele necesare: mancare, apa, litiera si jucariile preferate. Daca ai deja caine si de-abia ai adus pisicuta acasa, ar fi bine sa inchizi cainele intr-un loc de unde nu poate scapa(o cusca suficient de incapatoare, de exemplu). Astfel, cainele nu va speria pisica la primul contact cu noua sa casa.

Te muti sau mergi in concediu departe de casa? Nu ai cu cine sa lasi cainele? Daca da, atunci va trebui sa-l iei cu tine. O astfel de calatorie nu va fi floare la ureche, mai ales daca patrupedul nu e obisnuit de mic cu masina. Totusi, se poate. Trebuie sa te ocupi de toate detaliile din timp. Te ajutam prin intermediul acestui articol.

Cum sa calatoresti cu cainele in masina. Pregatirea pentru calatorie:

1. Vaccineaza-l! Du cainele la veterinar. Acesta ii va face controlul de rutina si toate vaccinurile necesare. Vaccinurile cele mai importante sunt cele impotriva rabiei(turbarii), a hepatitei caninei si rapciugii canine(distemper). De asemenea, verifica si ce boli aparteexista in zona in care urmeaza sa calatoresti. Nu in ultimul rand, cauta informatii despre capuse si alti paraziti care ar putea afecta patrupedul.

La fel ca omul si cainele poate suferi din cauza durerilor de stomac. De obicei, patrupedul iti da semne destul de clare cu privire la aceasta suferinta. Odata ce le sesizezi, nu mai sta pe ganduri! Trebuie sa incepi tratamentul! Despre toate acestea in cele ce urmeaza.

Cum sa tratezi durerea de stomac a cainelui:

1. Nu-l hrani timp de 24 ore! Daca sistemul digestiv al cainelui este deranjat, ar trebui sa nu mai manance o zi. In aceasta perioada, stomacul si intestinul animalului nu vor mai produce acelasi nivel de sucuri digestive si astfel va fi redusa sansa de inflamatie. Asadar, nu-ti hrani cainele timp de 24 de ore. Daca inca mai prezinta simptome de durere de dupa aceasta perioada, du-l la veterinar!

Orice caine intra intotdeauna in alerta atunci cand cineva nou ajunge in preajma sa. Totusi, uneori, incepe imediat sa maraie sau sa latre la unii oameni, iar la altii nu! Acest temperament ar putea indica agresivitate, o atitudine defensiva sau, pur si simplu, o forma de anxietate.

De ce au cainii reactii diferite in functie de individ?

1. Necunoscutul este infricosator. Cel mai frecvent motiv pentru care cainele reactioneaza agresiv in fata anumitor persoane este faptul ca se confrunta cu noutatea. Daca nu l-ai invatat suficient de prietenos, fiecare expunere la straini( mirosuri noi, obiecte, comportament) poate fi amenintatoare pentru animal. Chiar si in conditiile in care ai invatat de mic cainele sa socializeze, el tot s-ar putea simtit anxios si nesigur in fata necunoscutului. Asadar, cainele latra, cel mai probabil, la persoanele care poseda mai multe trasaturi necunoscute( miros si aspect, in special).

Antrenarea cainelui pentru a elibera un obiect la comanda este esentiala pentru a-l mentine in siguranta si pentru a preveni dezvoltarea unor comportamente prea protective, care presupun mai multa agresivitate. Trebuie sa stii ca poti dresa un caine indiferent daca e pui sau e mai in varsta. Unele rase vor invata mai repede, iar in cazul altora va fi nevoie de mai multa rabdare si de  antrenament constant. Important e ca se poate!

Cum sa dresezi cainele astfel incat sa renunte la obiectul preferat

A. Configurarea spatiului destinat dresajului

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu o data am auzit ca un caine seamana cu... stapanul sau. Asemanarea este atat comportamentala, cat...
Necuvantatoarele preferate ale majoritatii oamenilor din toate colturile lumii sunt cainii si pisicile. Aceste minunate animale de...
Vrei sa cumperi o hainuta sau un ham pentru cainele tau iubit, dar in magazinul de specialitate...
Cainele este cel mai bun prieten al omului. Iti bucura viata si te apara, atunci cand e...
Probabil, obisnuiesti sa iti rasfeti animalul de companie cu produse delicioase ce contin carne cruda sau chiar...
Cainele este cel mai bun prieten al omului. Stim, probabil, cei mai multi dintre noi, asta. Putini...