Caini. 7 semne ca animalul tau are febra

Caini. 7 semne ca animalul tau are febra

Febra umana e usor de identificat, datorita simptomelor clare dar si termometului. In cazul cainilor, nu e asa de simplu! Trebuie sa fii atent la semnele pe care animalul tau ti le da. Febra canina e periculoasa, asa ca nu te juca!

Semne care arata ca patrupedul tau are febra:

Ochii rosii. Ochii unui caine sanatos ar trebui sa fie limpezi si stralucitori. Daca sunt obositi si rosiatici, e foarte probabil ca prietenul tau necuvantator sa aiba febra canina.

Lipsa de entuziasm si energie. Febra ataca corpul si il slabeste. Cainii sunt , in genere, activi, prietenosi si jucausi. Daca animalul tau pare epuizat si nu are chef sa interactioneze cu tine, ar putea fi de vina un simptom febril.

Lipsa apetitului. Pierderea poftei de mancare la un caine este unul dintre cele mai frecvente si alarmante semne ca nu este in regula. Incearca sa-l atragi cu mancarea preferata si ceva joaca. Daca nu exista un raspuns, iar cainele continua sa fie apatic, ar putea fi semn ca acesta are febra.

Urechi fierbinti si nas cald. Nasul unui pui sanatos trebuie sa fie curat si umed. Un nas excesiv de fierbinte sau uscat poate fi un simptom al febrei. Verifica si urechile caienlui, care nu ar trebui sa fie mai fierbinti decat restul corpului sau.

Tremurat. Cainii tind sa tremure in situatii stresante. De exemplu, atunci cand exista persoane straine in casa. In aceste cazuri, nu ai de ce sa te alarmezi. E vorba de reactia sa la anxietate. In schimb, daca tremuratul este combinat cu o fata obosita si oboseala fizica, apeleaza imediat medicul veterinar.

Tuse. Cand cainele tuseste apropae fara oprire, inseamna ca are o infectie sau o inflamatie interna. Aceste conditii determina cresterea temperaturii corpului, deoarece febra incearca sa lupte impotriva bacteriilor daunatoare. Daca tusea persista, consulta un medic specialist.

Stare de voma. Un caine care vomita nu e ceva iesit din comun. O face atunci cand mananca prea mult sau cand consuma ceva interzis. Problema apare cand cainele e hranit corespunzator si totusi varsa. In aceasta situatie, e nevoie de medicul veterinar.

Cum sa actionezi inante de a duce cainele la veterinar:

- inmoaie o carpa/un burete in apa rece si umezeste cainele in zona axilelor, pe bot si in zonele inghinale;

- du-l intr-o zona racoroasa a casei/curtii;

- pune-i apa de baut rece;

- fa-i comprese cu gheata si pune-le pe ceafa si pe picioare. Fa-o cu grija, astfel incat sa nu-l superi!

Citeste si: De ce ajunge cainele sa arate ca stapanul? Oamenii de stiinta au gasit raspunsurile

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...
Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa...
Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet....