Cat dureaza sarcina in cazul acestor animale. Vei ramane surprins!

Cat dureaza sarcina in cazul acestor animale. Vei ramane surprins!

Sarcina medie la om este de 40 saptamani. Acest lucru le ofera mamelor suficient timp sa se gandeasca la un nume, sa obtina toate cele necesare bebelusului si sa pregateasca asa cum trebuie camera copilului. In schimb, exista specii care isi poarta puii in burta pentru cateva saptamani sau pana la peste un an si jumatate!

Care este perioada de gestatie in cazul acestor animale:

1. Oposum comun - 12 zile! Opossum Vriginia(comun) are cea mai scurta perioada de gestatie din regnul animal. Imagineaza-ti ca trebuie sa alegi numele copilului tau in mai putin de 2 saptamani!

2. Porc de guinea - 60 zile. Sarcina unui porc de Guinea dureaza intre 59 si 72 de zile. O femela poate fata intre unul si opt pui.

3. Pisica - 63 zile. O pisica poate ramane insarcinata inca de la varsta de 4 luni.

4. Caine - 65 zile. Sarcina unui caine depinde de marimea, rasa si varsta acestuia. Cu cat cainele este mai mare, cu atat femela poate fata mai multi pui.

5. Raton - 65 zile. Sezonul tipic de imperechere al unui raton se desfasoara iarna. Puii se voer naste, astfel, primavara.

6. Tigru - 110 zile. Tigrii au o perioada de gestatie de aproximativ 16 saptamani. Puii de tigru se nasc orbi si depind foarte mult de mama lor in primele 2 luni, inainte de a incepe sa consume hrana solida.

7. Porc domestic - 115 zile. O scroafa poate fata pana la 10 purcei, de doua ori pe an.

8. Urs Panda - 135 zile. Panda este o specie cale de disparitie si pentru ca nu se reproduc rapid! De obicei, o femela da nastere unui singur pui, la fiecare doi ani!

9. Lemur - 135 zile. Exista peste 100 de specii diferite de lemur. Lemurii cu coada inelata, spre exemplu, se imperecheaza, de obicei, in aprilie. Vara, femela da nastere unui pui, maximum doi!

10. Urs brun - 220 zile. Este neobisnuit sa vezi ursi impreuna, cu exceptia cazului in care se afla in sezonul de imperechere. Puii se nasc la inceputul anului, intre ianuarie si februarie, si raman cu mamele lor pana la varsta de 2 - 3 ani.

11. Foca - 280 zile. La fel ca oamenii, focile sunt insarcinate timp de aproximativ 9 luni. Sunt situatii cand gestatia dureaza, insa, 11 luni.

12. Cal - 365 zile. Pana cand o iapa este gata sa fete, puiul ei are aproximativ 10% din greutatea sa. Asta inseamna ca manzul poate avea 100 kilograme!

13. Delfin alb - 450 zile. O femela da nastere, in mod normal, unui pui la fiecare 2 pana la 3 ani. Spre deosebire de oameni si alte animale, cordonul ombilical la delfinul alb se rupe la nastere pentru a permite puiului sa inoate liber langa mama sa.

14. Girafa - 465 zile. Girafa are picioare le de pana la 2 metri lungime, motiv pentru care prefera sa fete in picioare! Puiul cade, asadar, direct la sol de la o inaltime considerabila. Nu i se intampla , insa, nimic rau!

15. Morsa - 600 zile. Desi morsele traiesc in grupuri mari pe gheata sau pe tarm, imperecherea lor are loc sub apa. La nastere, un pui de morsa poate cantari aproximativ 130 kilograme.

16. Elefant - 665 zile. Elefantii au o perioada de gestatie de 95 saptamani! Asta inseamna mai mult decat dublul sarcinii umane. Astfel, o femela naste intr-o viata maximum 4 pui!

Citeste si: Rechinii se tem de...delfini! Iata de ce

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lucerna ar trebui sa fie un furaj de baza in gospodaria oricarui crescator de animale; cu atat...
Planeta adaposteste peste 8 milioane de specii de animale. Unele dintre ele sunt neprietenoase si chiar infricosatoare(...
Roman Uchytel este artistul vizual datorita caruia multe creaturi disparute au fost readuse la viata. In cadrul...