Cum sa calatoresti cu pisica in masina

Cum sa calatoresti cu pisica in masina

Trebuie sa pleci in concediu si n-ai cu cine sa lasi pisica? Daca da, pregateste-te sa o iei cu tine! Sigur, in primul rand te vei interesa daca viitoarea ta gazda primeste animale de companie! Odata ce ai confirmarea, vei incepe pregatirile pentru o calatorie dificila, dar necesara si, de ce nu, palpitanta.

Cum sa calatoresti cu pisica in masina. Pregatirea:

1. Strange proviziile necesare in masina. Este vorba despre consumabile pe care le vei folosi in masina si articole pe care le vei utiliza in pauzele de condus si la destinatie. Lista contine:

- cusca pisicii(evident o vei obisnui cu ea inainte de calatorie);

- patutul/patura cu care e obisnuita;

- bolul si mancarea preferata;

- apa si vas pentru apa;

- lesa(gasesti una potrivita intr-un petshop sau in orice hipermarket)

- jucariile pisicii(pot fi si altele noi);

- litiera si asternut.

2. Fa o trusa de prim ajutor. Introdu in trusa respectiva: bandaje, tifon si crema antiseptica . De asemenea, asigura-te ca ai numarul de telefon al veterinarului la care obisnuiesti sa mergi. Te va ajuta in cazul in care pisica pateste ceva.

3. Obisnuieste pisica in cusca. Pentru a face calatoria mai confortabila, e bine sa familiarizezi mica felina cu noua ei casa de drumetie. Pune pisica in cusca si lasa usa deschisa. Curioasa din fire, pisica va explora cusca pana cand se va obisnui cu ea. Pe masura ce micul ghemotoc de blana devine mai confortabil cu respectiva cusca, inchide-i usa timp de un minut sau doua. Nu uita sa ii pui paturica sau patutul in interior. Mirosul sau specific o va linisti cat timp e ingradita. Astfel, spatiul nu i se va mai parea infricosator.

4. Exerseaza folosirea lesei. Foloseste lesa pe pisica inainte de a pleca in calatorie. Plimb-o in jurul casei pentru putin timp, apoi, dupa ce se obisnuieste cat de cat, scoate-o la plimbare cu lesa. Iti va folosi metoda si departe de casa. Vei putea scoate pisica in natura, fara riscul de a o pierde.

5. Ofera-i tratament medical, daca este necesar. Daca pisica face urat in masina(saliveaza prea tare, miauna excesiv sau e prea anxioasa), ar fi bine sa ii dai un medicament pentru calmare. Unele dintre aceste comportamente sunt cauzate de anxietate, iar altele de afectiuni, cum ar fi raul de miscare. Medicul veterinar iti va oferi medicamentul ideal pentru o astfel de situatie.

Cum sa calatoresti cu pisica in masina. Calatoria:

1. Baga pisica in cusca. Multi stapani de pisici risca, luand animalul in masina fara sa-l introduca intr-o cusca. Pisica , mai ales agitata, poate deranja la condus, incercand sa ti se urce in brate. Iti poate obtura raza vizuala si risti un accident. Asadar, incepe calatoria cu pisica in cusca! Sigur, cusca trebuie sa fie incapatoare si prevazuta cu o paturica. Ai grija de asemenea sa setezi o temperatura potrivita in masina(nici prea cald , nici prea rece - undeva la 22 grade)

2. Fixeaza cusca in masina. Pune-o pe bancheta din spate si prinde-o in centura(daca exista). Ideea e ca respectiva cusca sa nu se miste in timpul calatoriei. Daca se va intampla, pisica se va speria si va face multa galagie.

3. Ofera-i apa in mod regulat. Umple vasul cu apa al pisicii la opriri si da-i sa bea. Pisicile se pot deshidrata cu usurinta, mai ales daca mananca hrana uscata, asa ca este important sa oferi pisicii tale acces frecvent la apa. De asemenea, deshidratarea va fi inlesnita si de stresul pe care pisica il va trai in timpul mersului. Oricat ai obisnui-o , tot nu se va simti total confortabil in miscare. Cel putin nu la primele calatorii.

4. Scoate-o din masina la circa doua ore. Pune-i lesa si scoate-o intr-un loc cat de cat placut pentru un asemenea animal; daca se poate, intr-o zona cu nisip sau macar pamant, pentru a o determina sa isi faca nevoile. Daca n-ai la dispozitie o astfel de zona, pune-i o cutie cu nisip langa. Daca o trece nnevoile, in cateva minute va folosi litiera de conjunctura.

5. Nu lasa pisica singura in masina. Este periculos sa lasi un animal de companie intr-o masina fara supraveghere. Temperatura poate creste rapid intr-o masina inchisa, asa ca poti pune in pericol sanatatea pisicii. Daca e canicula si nu poti scoate pisica pentru cateva minute, asigura-te ca parchezi masina la umbra si ca lasi geamul usor deschis, crapat, cum mai spunem noi, romanii.

6. Ofera-i mancare. Pentru a preveni raul de masina, incearca sa ii oferi masa principala, dupa sosirea la destinatie. Totusi, ar fi bine ca acest moment sa fie cat mai aproapee de cel obisnuit in care pisica mananca si acasa. Nu uita, de asemenea, sa ii instalezi litiera imediat ce ai ajuns la destinatie.

7. Ajut-o sa scape de stres. Jucariile preferate si chiar un laser cu luminite atragatoare o vor relaxa dupa o calatorie obositoare. In plus, acestea o vor ajuta sa se miste suficient, dupa o zi in care a stat inchisa in cusca.

Citeste si: Cum sa oferi primul ajutor unei pisici care si-a rupt piciorul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Calatoriile in strainatate sunt foarte distractive, insa implica si anumite riscuri, legate de sanatate, mai ales daca...
Organizarea unei calatorii presupune mai multe aspecte, printre care se numara calcularea costului acesteia. Iata cum puteti...
Daca doriti sa mergeti in vacanta, in vizita la rude sau trebuie sa va deplasati in interes...