Cum sa-ti intaresti imunitatea inainte de o calatorie

Cum sa-ti intaresti imunitatea inainte de o calatorie

Calatoriile in strainatate sunt foarte distractive, insa implica si anumite riscuri, legate de sanatate, mai ales daca au loc in locuri cu boli rare si periculoase.

Iata cum va puteti intari imunitatea inainte de o calatorie:

Verificati-va fisa cu vaccinuri, pentru a vedea la ce boli sunteti deja imuni.

Faceti-va programare la medicul de familie, care va va indruma catre un centru de vaccinari.

Interesati-va in legatura cu vaccinul impotriva zonei Zoster, deoarece este indicat ca acesta sa fie administrat, preventiv, inaintea unei calatorii.

Urmati sfaturile medicului in legatura cu ingrijirea dupa vaccinare. Aceasta este, de regula, o procedura simpla, care nu necesita multe ingrijiri ulterioare, insa este important sa acordati o atentie sporita schimbarii bandajului si sa urmariti efectele secundare.

Informati-va in legatura cu vaccinurile obligatorii destinatiei pe care ati ales-o. Unele tari au specificatii exacte in legatura cu acest aspect.

Informati-va daca trebuie sa va faceti un vaccin impotriva febrei galbene. Acesta este obligatoriu pentru a putea vizita o serie de tari.

Daca este necesar sa va fie administrate anumite vaccinuri, alegeti o clinica de specialiate, de incredere. Cereti sfatul medicului de familie in acest sens.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Organizarea unei calatorii presupune mai multe aspecte, printre care se numara calcularea costului acesteia. Iata cum puteti...
Daca doriti sa mergeti in vacanta, in vizita la rude sau trebuie sa va deplasati in interes...
Pentru majoritatea femeilor calatoriile in timpul sarcinii sunt foarte confortabile si nu prezinta niciun risc. Iata, insa,...