Cum se identifica si se ingrijeste o pisica in calduri

Cum se identifica si se ingrijeste o pisica in calduri

Pisicile sunt in calduri de 3 ori pe an, timp de aproximativ 2 saptamani, perioada in care devin agitate, suparate si foarte galagioase, schimbandu-si comportamentul fata de cel obisnuit..

Iata cum puteti identifica si ingriji o pisica in calduri:

Pasul 1: Identificarea unei pisici in calduri
Daca o pisica este in calduri aceasta isi va tine fundul ridicat si coada intr-o parte. De asemenea va fi agitata si se va rostogoli pe covor sau pe podea, fiind foarte afectuoasa si foarte galagioasa. Nu exista scurgeri vaginale sau alte simptome fizice care sa va ajute sa depistati daca o pisica este in calduri. Va trebui sa fiti foarte atenti la schimbarile de comportament, pentru a va da seama de acest lucru.

Pasul 2: Acordati atentie in plus pisicii in calduri
Petreceti mai mult timp cu pisica si incercati s-o calmati, managaindu-i capul usor, imbratisand-o si tinand-o in poala.

Pasul 3: Tineti pisica ocupata
O pisica in calduri se gandeste mereu la imperechere, asadar distrageti-i atentia cu jucarii si activitati noi, care sa-i consume energia si care sa-i ia gandul de la acest aspect.

Pasul 4: Intarzierea ciclului pisicii
Daca nu doriti ca pisica sa faca pui, duceti-o la veterinar si rugati-l sa-i faca o injectie cu hormoni si alte medicamente, care ii vor intarzia pornirea ciclului.

Pasul 5: Castrati pisica pentru a o scapa permanent de calduri
Daca nu doriti ca pisica sa faca pui, duceti-o la veterinar si rugati-l s-o castreze, stopandu-i permanent ciclul si prevenind aparitia infectiilor uterine si chiar a cancerului, pe termen lung.

Pasul 6: Duceti pisica la imperechere
Acest lucru va scurta ciclul de calduri. Daca imperecherea nu se realizeaza in mod corespunzator, pisica va avea ciclu peste 2-3 saptamani. Pe de alta parte, daca aceasta reuseste, ciclul se va reduce la 4 zile si pisica nu va mai avea ciclul in perioada de gestatie. Dupa ce pisica da nastere puilor, urmatorul ciclu va avea incepe dupa 1-6 saptamani.

Citeste si:
Cum sa opresti pisica sa isi marcheze teritoriul?

Cum se inlatura mirosul de urina de pisica

Cum sa iti inveti pisica sa foloseasca ladita de nisip?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice pisica de casa va incerca sa isi ascuta unghiile pe diverse obiecte de mobilier, precum un...
Tai, sistematic, unghiile pisicii tale? Daca da, te-am sfatui sa nu o mai faci! Probabil, inca mai...
Boala zgarieturii de pisica, limfoadenita subacuta regionala in termeni medicali, este cea mai frecventa boala raspandita de...