Afla cum se face omleta cu dulceata

 Afla cum se face omleta cu dulceata

Omleta cu dulceata este un aperitiv dulce, ideal pentru micul dejun.

Ingrediente:

- 6 oua,
- 4 linguri zahar,
- 2 linguri faina,
- vanilie sau coaja de lamaie,
- unt pentru uns tava,
- marmelada sau dulceata.

Mod de preparare:

1

Se freaca bine galbenusurile cu zahar pisat si cu o bucatica de vanilie sau zahar vanilat, pana ce se face ca o crema.

2

Se adauga incet faina si la sfarsit cele sase albusuri batute spuma.

3

Se unge o tava bine cu unt, se toarna compozitia, dupa ce s-a scos vanilia si se coace la cuptor, la foc potrivit.

4

Cand este gata, se rastoarna pe un servet ud, se pune dulceata sau marmelada, se face sul, se asaza pe farfurie, se presara cu zahar.

5

Se poate inlocui vanilia cu putina coaja rasa de lamaie.

Etichete: omleta, dulceata, aperitiv

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cea mai consistenta masa ar trebui sa fie cea de dimineata. Cel putin asta ne transmit nutritionistii....
Omleta stie oricine sa faca, probabil chiar si cel mai nepriceput om in bucatarie :) Insa, omleta...
Omleta se afla printre alimentele preferate ale romanilor, mai ales cand vine vorba de micul dejun. Astazi,...