Ingrediente:
- 200 g de carnati afumati de casa;
- o felie “sanatoasa” de slanina afumata;
- cateva feliute de jambon afumat;
- 2 cepe de marime medie;
- 4 oua proaspete(de preferata, de casa)
- o lingura de boia (dulce sau picanta);
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
- taie slanina cubulete si pune-o intr-o tigaie;
- toarna peste slanina apa clocotita cat s-o acopere si lasa amestecul la fiert pana cand apa scade de tot;
- adauga ceapa (solzisori) si carnatii felii peste grasimea ramasa;
- lasa amestecul pe foc pana cand ceapa se maroneste iar carnatii prind culoarea unei castane;
- adauga boiaua, sare si piper, dupa gust;
- acopera, din nou, cu apa si lasa la fiert pana cand se inmoaie ceapa si aromele se amesteca.
- bate, in acest interval, ouale cu cu patru linguri de apa intr-un castron;
- cand tigaia incepe sa sfaraie, adauga ouale si amesteca repede cu o lingura de lemn;
- lasa pe foc pana cand gaigana prinde consistenta medie(precum magiunul).
Spor la treaba si pofta buna!