Omleta la cuptor cu rosii, busuioc si cascaval

Omleta la cuptor cu rosii, busuioc si cascaval

Omleta la cuptor cu rosii, busuioc si cascaval este o reteta ideala pentru un mic dejun sanatos si satios!

Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 5 oua gaina (in aceasta reteta am folosit patru oua de gaina si patru oua de prepelita)
-  70 grame cascaval
- foi busuioc proaspat
- 7-8 rosii cherry sau 2 rosii normale
- o lingura smantana
- doua linguri lapte
- 5-6 masline
- jumatate de ardei capia
- sare si piper
- optional se mai poate pune si o lingura de amestec de seminte (in, susan, floarea soarelui, dovleac)
- unt

Mod prepare reteta Omleta la cuptor cu rosii, busuioc si cascaval:
1. Se unge cu unt un vas termorezistent si se aranjeaza in el, uniform, rosiile cherry taiate in doua, ardeiul capia taiat marunt, maslinele si deasupra acestora se pun feliile sau cuburile de cascaval
2. Intr-un bol se bat ouale bine, se adauga smantana, laptele si amestecul de seminte. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.
3. Se toarna compozitia in vasul termorezistent, peste celealte ingrediente.
4. Se adauga deasupra foile de busuioc proaspat. Se pun cel putin 6 foi de busuioc.
5. Se baga vasul in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca la aproximativ 180 de grade circa 45 de minute.
7. Cand omleta este gata, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se poate servi cu muraturi, cu alte legume, branzeturi sau ketchup.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta delicioasa, rapida si satioasa este omleta la cuptor cu bacon, ceapa verde, branza, ardei si...
Omleta este un aperitiv la minut care se poate prepara si cu fructe. Daca iti surade ideea,...
Cea mai consistenta masa ar trebui sa fie cea de dimineata. Cel putin asta ne transmit nutritionistii....