Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Orezul cu legume in stil chinezesc este o reteta rapida, delicioasa si usor de preparat.
Orezul cu legume in stil chinezesc este o reteta rapida, delicioasa si usor de preparat.
Preparatul poate fi servit si ca aperitiv sau ca garnitura. Ca garnitura se foloseste indeosebi alaturi de alte preparate chinezesti, cum ar fi: vita cu legume sau pui cu legume chinezesti.
Pentru a prepara aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- doua pungi cu orez prefiert
- mix de legume (morcov, mazare, ardei, telina)
- 2 cepe verzi
- piper
- ulei
- sos soia
Mod preparare:
1. Intr-o oala mare se pune apa la fiert, cat sa acopere pungile de orez, cu putina sare.
2. Dupa ce apa a dat in clocot, se adauga pungile de orez si se lasa sa fiarba aproximativ 7-8 minute.
3. In paralel, intr-o tigaie (wok), se pune la incins uleiul, la flacara mare.
4. Dupa ce uleiul s-a incins bine, se adauga mixul de legume. Puteti folosi mix de legume congelate sau puteti folosi legume proaspete. Daca optati pentru ultima varianta aveti nevoie de 1 morcov mare tocat marunt, 1 ardei capia tocat marunt, 200 grame mazare si o telina mica.
5. Cand legumele s-au rumenit putin, aproximativ 2 minute, se adauga doua linguri de sos de soia.
6. Se adauga si ceapa verde tocata marunt si se mai lasa 1-2 minute.
7. Se scot pungile de orez din apa clocotita si se lasa la scurs. Dupa aproximativ 2 minute pungile de orez se rastoarna intr-un bol mare.
8. Peste orez se rastoarna legumele din wok si se amesteca bine.
9. Se mai condimenteaza cu piper proaspat rasnit si cu sare, daca mai e cazul.
Se servesc ca garnitura sau ca aperitiv. Preparatul se poate servi atat cald cat si rece.
Pofta buna!
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.