Ingrediente:
- 700 grame de carne macra;
- 4 cepe mari;
- 2 linguri de orez;
- o felie paine;
- 3 linguri de ulei;
- 6 rosii sau o lingura de bulion;
- sare;
- piper;
- marar tocat;
- smantina.
Mod de preparare:
- tocatura se face fel ca in cazul sarmalelor cu varza.
- taie prazul, bucati lungi de 6-7 cm.
- opareste prazul si trage-i miezul (in asa fel incat sa obtii tuburi).
- umple prazul cu tocatura si asaza-l in cratita.
- peste un rand de praz umplut, pune praz fin taiat (cel ramas).
- pune rosiile fierte si strecurate (sau bulionul) si adauga apa ca sa fie bucatile de praz de-abia acoperite.
- pune la fiert si, cand este aproape gata, da-l la cuptor pana ce scade bine.
- serveste-l cu smantana.
Pofta buna!