Cum se prepara Sake

Cum se prepara Sake

Sake este o bautura japoneza din orez, care poate fi preparata acasa, fara prea mult efort si fara cheltuieli prea mari, dupa cum urmeaza:  

Ingrediente (pentru aproximativ 4 litri):

• 1.5 kg orez alb cu bob rotund
• 567 g koji(orez infestat cu spori de aspergillus)
• 1 g drojdie uscata
• 4 litri de apa distilata sau filtrata

Metoda de preparare:
• Spalati orezul intr-o strecuratoare, sub jet de apa rece, clatindu-l bine pana cand apa de pe el este limpede.

• Puneti orezul intr-un bol, acoperiti-l cu 5-8 cm de apa rece si lasati-l la inmuiat timp de aproximativ 90 de minute.

• Puneti orezul intr-o strecuratoare metalica, in interiorul unei oale, umpluta cu 1,25 cm de apa. Acoperiti oala si fierbeti orezul la abur timp de aproximativ 60 de minute.

• Intre timp sterilizati ustensilele, introducand galeata de fermentatie, capacul acesteia, cana gradata, capacul etans si alambicul in apa fierbinte, timp de 10 minute, uscandu-le, apoi, bine, cu ajutorul unui prosop de bucatarie curat.

• Amestecati ingredientele ( orezul facut la abur, koji, drojdia si apa) in galeata pentru fermentatie.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ayran sau iaurt turcesc - o bautura pe care cei care au comandat intr-o shaormerie au incercat-o,...
Sarbatorile de iarna au trecut, vremea rece se mentine! Asa ca vinul fiert ramane o optiune pentru...
Cafeaua reprezinta adevaratul ceas desteptator pentru cei mai multi oameni. O cafea calda si savuroasa iti va...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare