Reteta: Rosii umplute cu ciuperci

 Reteta: Rosii umplute cu ciuperci

O reteta aperitiv cu legume sunt rosiile umplute cu ciuperci.

Ingrediente:

- 12 rosii mijlocii,
- 250 grame ciuperci,
- 2 cepe,
- 2 linguri de ulei,
- o lingurita de bulion de ardei,
- un catel de usturoi,
- o lingura de pesmet,
- o lingurita de zahar,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se aleg rosiile mari frumoase, se taie in doua si se scot semintele. Se lasa sa se scurga.

2

Se prajeste in ulei ceapa tocata marunt. Se spala ciupercile, si dupa ce se indeparteaza varful piciorului, se toaca marunt.

3

Se pun in uleiul cu ceapa, se adauga sare, piper. Se amesteca si cand ciupercile incep sa se moaie, se adauga o lingurita de bulion de ardei, usturoiul sfaramat, o lingura buna de pesmet si putina apa.

4

Se amesteca pe foc pana cand compozitia devine destul de groasa.

5

Se umplu rosiile si se presara pesmet. Se pun la cuptor cu o lingura de ulei si putin bulion de rosii subtiat; se amesteca cu o lingurita de zahar.

Mod de servire:

Se servesc reci. In loc de ulei se pot pregati cu unt, dar in aceasta varianta se servesc calde.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta de vara, se folosesc rosii rotunde si sanatoase, care pot fi umplute. Ingrediente: -...
O reteta aperitiv ideala pentru vara sunt rosiile umplute cu franzela. Ingrediente: - 6 rosii mari, -...
Rosiile umplute cu orez este o reteta de post foarte gustoasa si consistenta. Ingrediente: - 12 rosii...