Reteta: Turta de praz

 Reteta: Turta de praz

Turta de praz se obtine din foi de aluat umplut cu praz si rumenit in forma.

Ingrediente:

- 6 fire frumoase de praz,
- o lingura de unt,
- un ou,
- sare,
- piper.

Pentru aluat:

- 150 grame faina,
- un ou,
- unt cat o nuca.

Mod de preparare:

1

Se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt.

2

Se taie marunt prazul si se inmoaie intr-o tigaie cu o lingura de unt.

3

Se pune sare si piper. Se da la o parte si dupa ce s-a racorit, se amesteca cu un ou.

4

Se intinde o foaie de aluat, se imbraca o forma de turta, se pune prazul si se acopera cu alta foaie de aluat.

5

Se unge cu ou, se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Mod de servire:

Se serveste fierbinte, cu salata.

Etichete: turta, praz, turta praz

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Turta de cartofi este un preparat culinar usor de realizat chiar si de catre gospodinele cu mai...
Prazul este o ruda aromata a cepei care poate aduce un plus de gust in supe, placinte...
Prazul cu masline reprezinta o reteta pe care multi credinciosi romani o asimileaza postului dinainte de Craciun....