Cum sa faci supa crema de MORCOV cu TURTA

Cum sa faci supa crema de MORCOV cu TURTA

Supa crema de morcov cu turta poate suna prea putin atractiv pentru multi dintre romani. In realitate, aceasta supa este o minunatie gustoasa si sanatoasa, pe care iti recomandam sa o prepari cat mai des.

Ingrediente pentru supa:

- un kg de morcovi;

- o ceapa;

- 2 capete de fenicul;

- ulei de masline;

- 2 catei de usturoi;

- 1,5 l de supa de legume;

- 100 ml de smantana slaba;

Ingrediente pentru turta:

- o lingurita de seminte de fenicul;

- 250 g de faina;

- o lingurita de zahar;

- drojdie;

- ulei de masline.

Mod de preparare:

- curata morcovii, taie0i in bucati mari si pune-i la copt impreuna cu feniculul, ceapa si 2 linguri de ulei de masline. Lasa amestecul 20 minute la 190 grade.

- adauga toti cateii de usturoi cu coaja si da amestecul la cuptor pentru inca 20 minute.

- curata usturoiul, pune legumele intr-o cratita cu apa fiarta (sau supa de legume - este nevoie de 1,5 litri) si fierbele un sfert de ora.

- amesteca, apoi, cu blenderul pana se omogenizeaza.

- te vei ocupa mai departe de turte.

- prajeste semintele de fenicul intr-o tigaie uscata timp de 30 secunde, pana cand apare aroma. Apoi, zdrobeste semintele.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta se obtine dintr-un mix de legume fierte si trecute prin sita. Ingrediente: - 4 litri...
Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se...
O supa crema de gulii poate fi pregatita in orice perioada a anului pentru ca este gustoasa...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare