Praz

Lista articolelor despre praz pe AflaCum.ro

Articole despre praz

Citeste cele mai noi articole despre praz publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre praz, pe AflaCum.ro!

Prazul este o planta erbacee legumicola din familia liliaceelor, inrudita cu ceapa. Poate fi consumat in stare cruda, adaugat in supe si inclus in diverse preparate cu carne sau vegetariene. Uneori, prazul poate fi greu de taiat, din cauza frunzelor sale mai dure. Cu un cutit ascutit si cu tehnica adecvata, insa, nu e mai greu de manevrat decat alte legume.

Cum se taie prazul. Metoda simpla:

- indeparteaza radacina si frunzele.

Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi cu praz si cu patrunjel. 

Ingrediente:

- 7- 8 morcovi mari(circa 1,5 kg);

Agricultura nu intra in hibernare odata cu sosirea sezonului rece. Sunt multe activitati care se pot intreprinde in gradina, de la curatarea pomilor si a parcelelor, pana la semanat. Da, poate nu stiai, dar exista o multime de plante care se pot pune in pamant inca de toamna.

Iata doar cateva dintre legumele pe care le poti cultiva din aceasta toamna:

1. Morcovii. Perioada octombrie-noiembrie este ideala pentru semanarea morcovului. Introdu semintele la doi centimetri in pamant. Daca le introduci mai adanc, morcovii vor incolti mai greu sau chiar deloc. Sigur, aceste radacinoase se pot semana si primavara devreme.

Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa nu profiti de gustul sau minunat. Mai ales intr-o combinatie reusita cu carnea.

Ingrediente:

- 700 grame de carne macra;

In mod normal, orice tarta este preparata pe baza de oua. Pentru toti cei care nu consuma, insa,  produse de origine animala, exista o alternativa de luat in seama: tarta de praz VEGANA.

Ingrediente:

-miez de praz tocat fin(3 bucati);

O mancare de legume mai putin obisnuita este pilaful de praz.

Ingrediente:

- 6 fire de praz,
- o ceapa,
- o ceasca de orez,
- 2 cesti apa,
- 3 linguri de ulei,
- o lingura de bulion sau 4 rosii,
- sare, piper.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta cu praz are o consistenta cremoasa, prazul asezonandu-se cu smantana, lapte, unt si branza: Ingrediente: ...
Turta de praz se obtine din foi de aluat umplut cu praz si rumenit in forma. Ingrediente: ...
Daca ai incercat chiftelele de legume, chiftelele de praz cu smantana sigur vor fi pe gustul tau. ...
Prazul este o leguma asemanatoare cu ceapa, dar mai dulce. Afla cum se umple prazul cu orezul,...
Supa de cartofi cu praz este o supa de zarzavat de post care poate fi consumata in...
Fritptura vanatoreasca este un amestec de carne de vita macra cu praz si condimente. Ingrediente: - un...