Reteta traditionala de iahnie cu fasole

   Reteta traditionala de iahnie cu fasole

O reteta preferata de romani este iahnia cu fasole. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- 500 grame fasole uscata,
- 3 cepe,
- 2 linguri de ulei,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.

Mod de preparare:

1

Se alege fasole cu bobul mare.

2

Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa abia calduta.

3

Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere cu un strat de un deget.

4

Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul. Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit, cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata.

5

Se prajeste separat, in ulei, ceapa taiata pestisori si cand fasolea este fiarta, se amesteca cu aceasta, se adauga bulion, o frunza de dafin, sare.

6

Se tin sa dea cateva clocote impreuna.

Mod de servire:

Nu trebuie lasata sa scada prea tare; se serveste racorita.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iahnia de cartofi este mai putin cunoscuta decat iahnia obtinuta din fasole boabe. Daca vrei sa incerci...
Daca majoritatea dintre noi suntem obisnuiti cu iahnia de fasole sau de linte, iata ca exista si...
Gospodinele din Romania sunt artiste in prepararea fasolei. Iahnia si cea batuta sunt printre preferate. Pentru un...